Annons
Annons

Följ avgörandet när taggade svenskar gör upp i GCT Prag Playoffs

Foto. Jesper Zerman

Två svenska stjärnor ledde sina lag till semifinal när startskottet gick för årets GCT- avgörande. En godbit till helg väntar nu för alla som är sugna på ridsport i världsklass.

Henrik von Eckermann red felfritt, Angelica Augustsson Zanotelli red felfritt och Linda Heed red felfritt. Alla tre imponerade och dessutom ledde Angelica och Linda lagen Madrid in Motion och Hamburg Giants till semifinal i Super Cup. Säsongsfinalen för lagtävlingen GCL på Global Champions Tour går nu vidare under fredagskvällen då finallagen koras i semifinalen.

Peder Fredricson och Stockholm Hearts är som totaltvåa på touren direktkvalificerade till semifinalen sedan tidigare och chansen finns nu till tre lag med svensk touch i söndagens final.

Eftersom Scandinavian Vikings, där också Evelina Tovek ingår, inte gick vidare till semifinal får Henrik von Eckermann nu inrikta sig på Super-GP, som avgörs på lördag kväll. I den gör 14 GP-vinnare från årets säsong upp om drygt 12 miljoner i prispengar och en prestigefylld titel. Den svenske världsettan vann förra årets Super-GP och kvalade i år in med en andraplats i Stockholm, då segrande Christian Ahlmann var kvalat sedan tidigare.

I Super-GP ställs Henrik von Eckermann bland annat mot tyske Daniel Deusser, Nederländernas Harrie Smolders och Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli.

I Super Cup rider bland annat bröderna Olivier och Nicola Philippaerts, Belgien, Martin Fuchs från Schweiz och Storbritanniens Ben Maher.


Expressen sänder live från Super Cup och Super-GP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fredag 19.55 Super Cup semifinal
Lördag 19.55 Super-GP
Söndag 15.25 Super Cup final

GCT-TV sänder samtliga klasser live Länk till annan webbplats.
Start- och resultatlistor hittas här Länk till annan webbplats.

Super-GP avgörs över två omgångar där samtliga ekipage som genomför omgång ett startar omgång två. Felen i de båda omgångarna räknas samman och om några ekipage då stannar på samma antal fel är det tiden i omgång två som avgör placeringsordningen.

Till final i Super Cup går de sex bästa lagen i fredagens semifinal. Tre ryttare rider i varje lag och alla lag rider två omgångar där fel för samtliga tre räknas. Har flera lag samma antal fel räknas de tre ryttarnas tiderna i andra omgången samman och bestämmer placerigsordningen.

Regler för Super-GP hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler för Super Cup hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Aktuellt