Annons
Annons

Fyra svenska mästare korade på guldsöndag vid Folksam inomhus-SM i hoppning

Leiah Cissig vann guld i kat C tillsammans med Woodfield NIght Light

Foto: Roland Thunholm

Overkligt, magiskt, nervöst, underbart – några ord som beskriver hur det känns att vinna guld på Folksam inomhus-SM i hoppning för ponny och children. På söndagen delades medaljerna ut på Grevagården i Skövde.

Signe Ekengren och Blaengwen Kato Star tog guld i kategori B.

Foto: Roland Thunholm

KAT B

Signe Ekengren vann finaldagens första guld. Rakt igenom felfri och en rykande omhoppning på det – så vann Signe och Blaengwen Kato Star Folksam inomhus-SM i hoppning för kat B.

Fem ekipage stod på noll fel efter tre omgångar och omhoppning krävdes för att skilja dem åt. Pressen var på när blivande guldduon gjorde entré som sista ekipage. De vann till slut ett överlägset SM-guld, knappt två sekunder före Olivia Juréen och Flying Dragon.
- Det var helt magiskt! Känslan att gå i mål var helt otrolig, alla skrek, min syster skrek högst. Guldet betyder jättemycket, jag ska ju inte ha honom så mycket längre och det var vårt sista SM, säger Signe Ekengren.

Resultat Folksam inomhus-SM kat B

1) Signe Ekengren, Rastaborg Ridklubb, Blaengwen Kato Star , 0 fel, 32.94 sek
2) Olivia Juréen, Harplinge Ridklubb, Flying Dragon, 0 fel, 34.58 sek
3) Adam Hammarström, Österlens Ridklubb, Tullohea Minnie, 0 fel, 36.38 sek

Foto: Roland Thunholm

KAT C

Leiah Cissig hade avgörandet i sin hand när hon gjorde entré med Woodfield Night Light. Felfritt betydde guld i Folksam inomhus-SM, ett nedslag - omhoppning om medaljer. Men hon lämnade ingenting år slumpen och lotsade rutinerade ”Woody” till en felfri runda. Ensamt felfria efter tre omgångar säkrade de sitt första individuella SM-guld.

– Overkligt, underbart att det höll. Jag har världens finaste ponny Det var lite nervöst att rida in och ha den pressen på mig men försökte hålla mig fokuserad och jag tycker jag höll i det, men mot sista hindren tänkte jag att ”puh bara några hinder kvar”, säger Leiah Cissig.

Han är min allra bästa vän, han gör allt för mig och har världens finaste personlighet.

Woody har varit i familjen i tre år och ridits av Leiah i ett.
- Han är min allra bästa vän, han gör allt för mig och har världens finaste personlighet. Han är helt otrolig, han är precis allt. Man får vara tacksam över att få rida en så fin ponny, jag har lärt mig så mycket och fått så mycket rutin på bara ett år, säger Leiah Cissig.

Resultat Folksam inomhus-SM kat C

1) Leiah Cissig, Billdals Ridklubb, Woodfield Night Light 0 fel, 61.57 sek
2) Mathilda Hansson, Flyinge Ryttarförening, Unisphinx D´hurl´Vent, 4+0 fel, 38.35 sek
3) Hannah Blomberg, Harplinge Ridklubb, Hembys Florian RNF 222 4+0 fel, 40.91 sek

Foto: Roland Thunholm

KAT D

Ellen Hammarström hade ett gyllene läge när hon gick sist ut i den tre ekipage stora omhoppningen. Medaljen var säkrad men hon gick för guld och sin vana trogen gjorde hon det med stort fokus.

Alltid lika kul att höra musiken när man går i mål. Så härlig känsla!

- Jag tror att jag är bäst på det i familjen, min tränare brukar säga att jag är coolast, men innerst inne är jag lite nervös även om jag inte visar det. Jag försöker andas djupa andetag, gå igenom bana, komma ihåg min plan och bara tänka på mitt.

Och som ensam felfri i omhoppningen säkrade hon guldet.
- Det känns jättekul att få ta ett guld med Olle igen, vi vann ju utomhus-guld förra året. Alltid lika kul att höra musiken när man går i mål, så härlig känsla, säger Ellen Hammarström.

Resultat Folksam inomhus-SM kat D

1) Ellen Hammarström, Mitt Hjärta Hästsportförening, Ocean Des As 0 fel, 40.19 sek
2) Svea Eriksson Ståbis, Mora Ridklubb, Kiltormer Buckfast 4 fel, 39.16 sek
3) Victoria Jensen, Föreningen Runstens Equestrians, D´Angelo Der Lenn, 4 fel, 42.30 sek

Foto: Roland Thunholm

CHILDREN

Efter tre omgångar gjorde fem ekipage upp om guldet i omhoppning. Guldmedaljören Mathilda Hansson upplevde motståndet som tufft när hon som andra ryttare tog sig an omhoppningsbanan.

Jag ville sätta så mycket press som möjligt, så jag satsade mot att sätta ribban högt, det var absolut planen.

- Jag visste att det var hög konkurrens och det var mest att göra så bra man kan och lita på sin häst. Jag ville sätta så mycket press som möjligt, så jag satsade mot att sätta ribban högt, det var absolut planen, säger Mathilda.

Och sedan var det bara att vänta.
- Det är alltid lika jobbigt, men att sen vinna är ju väldigt kul, en speciell känsla. Det var mitt fjärde SM-guld på Children men det är lika roligt varje gång. Och nu var det med en annan häst än jag har haft innan så det kändes också väldigt bra, hon var så så fin.

Resultat Folksam inomhus-SM Children

1) Mathilda Hansson, Flyinge Ryttarförening, Hello HX, 0 fel, 36.38 sek
2) Ellen Hammarström, Mitt Hjärta Hästsportförening, Seana 2 0 fel, 36.68 sek
3) Nora Andersson, Jump Club Ridsportförening, Jitske van het Kastanjehof, o fel, 41.07

Fullständiga resultat hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt