Annons
Annons

King Edward levererade världscupseger i tidig säsongsdebut

Henrik von Eckermann och King Edward på väg mot världscupseger i Verona.

FEI/Massimo Argenziano

Henrik von Eckermann följde magkänslan, la om planen och tog med stallets kung till världscuphoppningen i Lyon. King Edward svarade med storform och vann sin första världscupseger nånsin. - Det blev perfekt, han kändes suverän, säger den svenska världsettan.

Planen var att King Edward (äg: Dudour Stables AG) skulle göra sin första världscupstart efter jul. Innan dess var siktet inställt på säsongsfinal i Global Champions Tour och Top 10, specialklassen för de tio högst rankade i världen.

Men på senaste tävlingen var inte känslan den rätta och planen gjordes om.

- Han kändes lite spänd och för laddad. Han behöver vara väldigt avspänd för att hoppa igenom kroppen och inte hoppa för mycket rakt upp och jag kände att han behövde en tävling till nu när det väntar två väldigt stora klasser framöver, säger Henrik von Eckermann som nu ligger fyra i världscupens totala ställning.

Jag är glad att jag gick på magkänslan och ändrade planen. I dag kändes han riktigt, riktigt bra.

Beslutet att ta med King Edward till Verona fick bästa möjliga utslag. Seger, 20 världscuppoäng och en briljant känsla.

- Han fick coola ner lite och jag är glad att jag gick på magkänslan och ändrade planen. I dag kändes han riktigt, riktigt bra.

Förutom att du fick fint formbesked inför Superfinalen i Prag, hur viktigt var det med de här världscuppoängen?

- Självklart var det också väldigt viktigt. Jag vill gärna göra finalen i Omaha med honom och också försöka vinna den, jag har varit trea innan så det skulle betyda mycket att gå hela vägen.

En av de platser där jag varit tvåa, det finns några såna ställen och de tänkte jag att man får börja beta av nu.

Segern var King Edwards första i världscupen och också Henrik von Eckermanns första i Verona.

- En av de platser där jag varit tvåa, det finns några såna ställen och de tänkte jag att man får börja beta av nu, säger en nöjd Henrik von Eckermann när segersöndagen går mot kväll.

Tvåa i klassen blev Gerfried Puck, Österrike, Eqitron Naxcel V. De var också felfria i omhoppningen men nästan fyra sekunder långsammare än den svenska segerduon.

Petronella Andersson och Castres van de Begijnakker Z (äg: Stephex Stables) slutade på 14:e plats och tog sina två första världscuppoäng efter att ha rivit sista hindret i grundomgången. Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka Van de Nachtegaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli och Roasters NV), som vann världscupklassen i Helsingfors slutade 32:a i Verona

Superfinalen GCT rids i Prag 19 november och Top 10-finalen i Geneve den 9 november. Malin Baryard Johnsson rider också hon Superfinalen i Prag och Peder Fredricson rider Top 10.

Fullständiga resultat hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i totala världscupen hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningen på SVT Play hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt