Annons
Annons

Härlig ridsportmix när hästlovet tar plats i Jönköping

Peder Fredricson, här på Crusader Ice, är flerfaldig vinnare på Elmia.

Foto: Roland Thunholm

Elit, bredd, talanger och etablerade stjärnor. Islandshäst, ponny, stor häst, dressyr, hoppning, utbildning och avel. Mycket väntar på Jönköping Horse Show, med start tisdag 1 november.

Toppsport är en del av programmet på Elmia och från VM-guldlaget är Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson på plats. Båda har med sig såväl etablerade som kommande topphästar.

ATG Riders League

Den populära hoppserien ATG Riders League inleds på torsdagen med kval. Under lördagen rids det fem heat, två på höjden 150 och tre på höjden 135. De bästa från heaten går vidare till lördagskvällens delfinal och winning round i klasserna 1,35 och 1,50.

Py Jägerdén och Niklas Arvidsson toppar ställningarna inför seriens fjärde delfinal av totalt sex. Den stora finalen rids under Gothenburg Horse Show 22-26 februari 2023.

Regler och aktuell ställning för ATG Riders League Öppnas i nytt fönster.

Webb-TV

Equisport-TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sänder stora delar av evenemanget. ATG Riders League sänds även på atg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grand Prix-klasser på söndagen

På söndagen väntar Jönköping GP över 1,50-hinder och också Lilla Grand Prix på höjden 1,45.

Bredd och topp samsas

Sedan starten 2016 har arrangemanget på Elmia växt fram som ytterligare en mötesplats för svensk ridsport. Här får både bredd och topp utrymme i programmet.

Ryttare och hästar i olika åldrar, på olika nivåer och i flera grenar får chans att tävla i internationell atmosfär. Efter att kvalklasser hållits under sommaren och hösten väntar nu bland annat finaler för både hopp- och dressyrhästar i åldern fyra till sju år.

Dressyrens Jeanna Högberg, med i VM-laget som kom fyra på VM i Herning, är på plats med finalhästen från unghäst-VM; femåriga BE Allex.

Under tisdagen tävlar islandshästarna i en öppen klass och i en elitklass. Det finns också chans att se dem i torsdagskvällens familjeshow. I lördagens familjeshow väntar bland annat käpphästhoppning och duellkörning.

Det finns också programpunkter för inspiration och utveckling. Bland annat ska Peder Fredricson rida clinic för Kyra Kyrklund tillsammans med två dressyrryttare.

800 hästar väntas komma till Jönköping Horse Show.

Liveresultat

Start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du fullständigt program Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här hittar du regler för dressyrklasser på Jönköping Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här hittar du regler för hoppklasser på Jönköping Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här köper du biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt