Annons
Annons

SVT sänder världscuppremiären

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit var trea i världscupfinalen i Leipzig i april. Nu inleder de en ny världscupsatsning.

Foto: Roland Thunholm

På söndag är det dags för världscuppremiär i hoppning i Oslo. Sverige har tre ryttare till start och SVT sänder direkt.

Henrik von Eckermann, Jens Fredricson och Petronella Andersson står på startlinjen när Longines FEI Jumping World Cup har premiär. Traditionsenligt är det Oslo som står värd och de svenska ryttarna har redan plockat flera placeringar i de femstjärniga klasserna i Telenor Arena.

I fredagens 150-klass var Henrik von Eckermann fyra på Hollywood V (äg: Susanne Tovek) och Jens Fredricson femma på Markan Cosmopolit (äg: Strömsholms Marketenteri/Interbreed AB). Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Även i 140-klassen blev det svenska placeringar. Se resultaten HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grand Prix-placeringar

Under lördagen blev det återigen fina resultat med en andraplats i 145-klassen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival (äg: Sebastien Fonck) och två svenska placeringar i lördagskvällens Grand Prix. Där var Jens Fredricson placerad elva med Diarado's Rose Elith (äg: Lövsta Stuteri) och Petronella Andersson tolva med Castres van de Begijnakker Z (äg: Stephex Stables). Fullständiga resultat Grand Prix-hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I söndagsförmiddagens 155-klass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tog Henrik von Eckermann hem en placering på sin tredje häst som är med till Oslo; Nababette Z (äg: Ecurie Francois Mathy, Louis Smeets) blev placerad elva efter fyra fel i grundomgången. I världscupklassen väljer han att starta Hollywood V.

SVT sänder

Söndag klockan 15:30 är det dags för världscupklassen. SVT direktsänder 15:20-18:00 i Kunskapskanalen och på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det blir även ett sammandrag klockan 18:00-19:00 i SVT2.

Svenska startnummer

9) Petronella Andersson
23) Jens Fredricson
40) Henrik von Eckermann

Världscuphoppning fem söndagar i rad

SVT sänder hela världscupsäsongen i hoppning. Mellan 16 oktober och 13 november är det världscup varje söndag. Sedan väntar ytterligare nio deltävlingar innan världscupfinalen i Omaha, USA i april. Se alla sändningstider HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt