Annons
Annons

Hållbara tips om resorna till och från stallet

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Den bästa träningen börjar tillsammans! Svenska Ridsportförbundet har tagit fram tips och inspiration på vad föreningar, personal, styrelse och aktiva inom ridsporten kan göra för att uppmuntra fler att samåka, gå, cykla eller åka kollektivt till stallet.

Att ta sig till och från ridningen tillsammans är roligare, smidigare, bättre för hälsan och dessutom bra för miljön samtidigt som det öppnar upp för en mer inkluderande ridsport. Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en broschyr med tips och inspiration för ridsportens föreningar om hur de kan bidra till att minska utsläppen från resor och transporter genom att uppmuntra fler att samåka, gå, cykla eller åka kollektivt till stallet. Broschyren, tillsammans med annat material som till exempel affischer hittas HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svenska Ridsportförbundet arbetar med hållbarhet på flera olika sätt Länk till annan webbplats. där resor är en av flera pusselbitar. Med 850 föreningar och tusentals aktiva så har Svenska Ridsportförbundet givetvis en stor påverkan på miljön där även små åtgärder kan göra stor skillnad och bidra till att minska utsläppen från resor och transporter. Tillsammans med RF, Svenska Handbollförbundet och Svenska Orienteringsförbundet driver vi sedan 2021 ett tvåårigt projekt som syftar till att minska resor med hög klimatpåverkan och öka tillgängligheten inom idrottsrörelsen. Som ett första steg samlade idrottsförbunden in data Länk till annan webbplats. om läget. För ridsporten visade resultaten bland annat att 68% tar sig till stallet själv i bil. Endast 5% åker kollektivt till stallet och enkäten visade också att hela 70% upplever att tillgången på kollektivtrafik till stallet som dålig eller mycket dålig.

Mer information om projektet finns också på Riksidrottsförbundets hemsida:
Mer hållbara resvanor - Riksidrottsförbundet (rf.se) Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt