Annons
Annons

Trippel i pallplatser - svenska framgångar i Mechelen

Det har inte varit brist på framgångar i Mechelen i helgen. Seger i 1.55 grand prix för Petronella Andersson, andraplats i världscupen för Henrik von Eckermann och tredjeplats i Ponies Trophy för Ellen Hammarström är några av resultaten som pyntar helgens insatser.

Om det är någon som haft en stark inledning på inomhussäsongen så är det Petronella Andersson. Med en seger i Sweden Grand Prix i Friends Arena i ryggen och två stabila världscupstarter tidigare under säsongen gick hon in för att ta poäng i helgens omgång i Mechelen.

Redan under fredagen slog hon till med ett riktigt styrkeprov. Med Cassina Z tog hon hem den prestigefyllda GP-klassen i ett hela 19 ekipage stort startfält i omhoppningen.

Fullständiga resultat Sport Vlandeeren Grand prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tredje pallplatsen i rad för Ellen Hammarström

Under lördagen inleddes det blågula tävlandet med FEI Jumping Ponies Trophy. Där var Ellen Hammarström i individuell ledning inför finalen efter två dubbelnollor och tredjeplatser tidigare i veckan. Väl i finalen blev det ytterligare en pallplats då hon slutade trea igen tillsammans med EM-silverponnyn från tidigare under året, Ocean des As.

Även Viggo Bergstrand var placerad i finalen, han slutade sjua med Gaoth Mhara Lad.

Fullständiga resultat Ponies Trophy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Henrik von Eckermann plockar poäng i världscupen

Tävlingen gick vidare med helgens höjdpunkt FEI Jumping World Cup, där Henrik von Eckermann och Petronella Andersson representerade Sverige. En tuff grundomgång resulterade i sex felfria rundor och Henrik von Eckermann tillsammans med Iliana var en av dem. I omhoppnigen fick han se sig slagen av Christian Ahlmann som tog hem segern och Henrik slutade tvåa.

Petronella Andersson tog även fina poäng genom att placera sig sjua med Odina van Klapscheut, med fyra fel i grundomgången men snabbast tid.

Fullständiga resultat världscupen Mechelen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu drar världscupen vidare mot Basel, Schweiz, den 11-13 januari, den första av fem omgångar på 2024 års sida av denna säsong.

Total ranking FEI Jumping World Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt