Annons
Annons

Trippel i andraplatser för Henrik von Eckermann i Rolex Top 10 Final

Henrik von Eckermann kom till Genève för att försvara sin Top 10-titel från förra året men hemmaryttaren Steve Guerdat blev ett för tufft motstånd. Istället blev det en tredje andraplats för världsettan.

Det har inte varit någon brist på framgångar för Henrik von Eckermann de senaste åren. Denna vecka pyntades meritlistan av ännu en milstolpe när han efter 17 månader i sträck som etta på världsrankingen i hoppning slog rekord som den som burit ledararmbindeln längst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Under fredagen hade han chans att sälla sig till den icke oansenliga skara som tagit hem dubbla segrar i Rolex Top 10 Final, den prestigefyllda klassen där världens tio bästa ryttare möts i en stenhård tävling om vem som faktiskt är bäst när det gäller.

Det började lovande. På en riktigt tuff bana var Henrik tillsammans med King Edward en av tre felfria.

Steve Guerdat satte press

I andra rundan var det omvänd startordning och efter betydligt fler nollrundor gick Steve Guerdat in och satte en felfri ritt med en riktigt snabb tid. För att ha chans att ta hem titeln var Henrik tvungen att chansa och denna gången gick det inte hem. Ett räcke föll och det blev fyra fel och en andraplats - för tredje gången.

- Den första rundan kändes super, jag har inte riktigt analyserat den andra rundan men min känsla är att jag låg lite nära ur sväng på det räcket och fick den med frambenen. Men King Edward kändes fantastisk, säger Henrik von Eckermann efter tävlingen.

För Steve Guerdat var det en historisk seger. Han är nu den enda som under tävlingens 22 år långa historia har tagit hem tre segrar. Fyra andra ryttare har tagit hem två segrar, Ludger Beerbaum, Rodrigo Pessoa, Meredith Michaels Beerbaum och Kent Farrington, årets tredjeplacerade. Henrik von Eckermann vann 2022 och var tvåa 2021 och 2018.

- Steve har vunnit tre gånger och jag har kommit tvåa tre gånger, klart jag hellre hade vunnit men jag vann ändå förra året och jag ser fram emot söndag, säger Henrik och blickar fram mot helgens Rolex Grand Slam.

Under fredagen tog även Sofia Sjöborg en fin placering i Indoor Eventing tillsammans med Eastbourne, de slutade femma i klassen.

Regler Rolex Grand Slam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Allt om årets upplaga av CHI de Genève Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt