Annons
Annons

Svensk dubbel i Genève - Henrik vinnare med Iliana & Glamour Girl

Henrik von Eckermann och Iliana fick lyssna på svenska nationalsången i Genève.

Foto: © CHI Geneva - Photo Bujard

Henrik von Eckermann tog en prestigefull seger med Iliana i Genève. Peder Fredricson var andraplacerad med Catch Me Not S.

Henrik von Eckermann fick revansch för sin andraplats i Top 10-finalen när han inte ens ett dygn senare tog hem en prestigefull seger i lördagens 1.60 med omhoppning. För stoet Iliana, som han var sexa med individuellt på EM i år, var det karriärens största seger hittills.

Fyra hundradelar bakom i resultatlistan hittar vi nästa svensk. Det är ingen mindre än Peder Fredricson som i sadeln på Catch Me Not S gav sin landslagskollega en riktig match om segern.

Två segrar på samma dag

Men Henrik var inte nöjd där. I lördagskvällens speedhoppning över 1.55-hinder var han allra snabbast med Glamour Girl och tog därmed sin andra seger för dagen.

- Det känns helt fantastiskt att vinna två klasser på den här typen av tävling, det är inte så ofta det händer, säger en strålande glad Henrik von Eckermann efter dagens andra seger.

- Det är extra kul här i Genève när ägaren till Glamour Girl, Iliana och King Edward är här. Nu är jag väldigt taggad för imorgon, det var skönt med det här i bagaget, fortsätter han.

Under söndagen ställer både Henrik och Peder upp i Rolex Grand Prix, där får de blågult sällskap i form av Jens Fredricson.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt