Annons
Annons

Henrik tillbaka i Genève för att försvara drömtiteln - SVT sänder

Henrik von Eckermann lyfter segerbucklan med  trean Peder Fredricson till höger och tvåan Simon Delestre till vänster i bild.

Foto: Haide Westring

Henrik och superhästen King Edward är tillbaka på stortävlingen i Genéve med sikte på att skriva ny ridsporthistoria. Top 10 Final står på programmet och de har chans att försvara den historiska titeln de vann 2022.

Starka svenska ryttare tävlar i Palexpo, Genéve 6-10 december. Henrik von Eckermann har sällskap av Peder Fredricson, Wilma Hellström och Jens Fredricson och stora klasser duggar tätt. Två av dem väger extra tungt; Grand Prixn, som avgörs söndagen 10 december klockan 14.30, och Top 10-finalen som avgörs fredagen 8 december klockan 21.00.

Top 10-finalen är en klass för de tio bästa på världsrankingen och där är Henrik von Eckermann enda svensk med sin position som världsetta. Det handlar om en åtråvärd titel i en exklusiv klass.

- Så underbart! Det har varit en dröm så länge. När den här finalen gick i Stockholm 2013 såg jag bucklan och tänkte att en dag…, sa Henrik von Eckermann just efter drömmarnas seger 2022 där han också fick sällskap på den åtråvärda pallen av Peder Fredricson som slutade trea med Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) .

Henrik von Eckermann och King Edward visade toppform i Rolex Grand Prix 2022 (arkivbild).

Söndagens Grand Prix ingår i Grand Slam tillsammans med Aachen, Spruce Meadows och 's-Hertogenbosch och är öppen för alla som kvalat dit under helgen.

I Genève avgörs också inomhusvärldscupen i fyrspannskörning samt inomhusfälttävlan. Sofia Sjöborg och Eastbourne, som kom tvåa i kvalklassen på SIHS förra veckan, tar sig nu an Indoor Eventing i Genéve. Fredag 8 december klockan 18.00 ska de vara redo.

SVT sänder

Tävlingarna smygstartade på onsdagen och startar på allvar under torsdagen med veckans första 1,60-hoppning.

SVT sänder Top 10-finalen live på SVT Play och SVT 24 fredag klockan 20:50-22:50.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till SVT Sports sändning Top 10 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse sänder alla klasser live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så går det till:

Fredagens Top 10 Final avgörs över två omgångar med hinder på 1,60 – 1,65. I första omgången startar man i omvänd ordning utifrån världsrankingen där Henrik von Eckermann som världsetta startar sist, i andra omgången gäller omvänd ordning utifrån resultat där den med minst antal fel startar sist. Antal fel i båda omgångarna räknas samman och vid lika antal fel avgör tiden i andra omgången.

Söndagens GP avgörs över hinder på 1,60 med en grundomgång och en omhoppning för de med minst antal fel.

Publicerad:

Aktuellt