Annons
Annons

Henrik von Eckermann historisk - etta på världsrankingen igen

Henrik von Eckermann slår rekord som den som legat längst tid som etta på världsrankingen när han vid FEI:s senaste uppdatering ligger i topp - för 17:e månaden i sträck.

Henrik von Eckermann har kopplat ett järngrepp om ledarpositionen på världsrankingen i hoppning och han visar inga tecken på att han tänker slå av på takten.

Under onsdagen uppdaterade FEI världsrankingtabellen och det blev ingen förändring i toppen. Därmed har Henrik von Eckermann legat etta i 17 månader på raken och slår Scott Brash tidigare rekord på 16 månader sedan FEI började mäta år 2010.

Jag är stolt över vårat team, med hästar, hästägare och hästskötare och alla runtomkring som jobbar hårt varje dag.

- Jag är stolt över vårat team, med hästar, hästägare och hästskötare och alla runtomkring som jobbar hårt varje dag. Och över att vi kan hålla oss på den här höga nivån under så lång tid, säger Henrik, som med detta besked nått ytterligare en milstolpe i karriären.

Världsrankingen baseras på poängen för de 30 bästa resultaten per ryttare över en 12-månadersperiod. För att ligga i topp krävs det att man tävlar flera hästar på de största och mest prestigefyllda arenorna där placeringarna ger som mest poäng.

- Alla mina hästar är i fantastisk form. Jag har hoppar fyra hästar i världscupen; Iliana, Glamour Girl, Dzara och Calizi och alla har placerat sig i världscupen. Det tycker jag är väldigt roligt, säger Henrik.

Tvåa ligger precis som förra månaden brittiska Ben Maher och trea Kent Farrington, USA.

Hela världsrankingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler för världsrankingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt