Annons
Annons

Henrik von Eckermann toppade helgen med placering i världscupen

Foto: Bildbyrån/Emma Wahlskog

Henrik von Eckermann jagar sin första seger i FEI World Cup Jumping den här säsongen. I La Coruna kom han nära men ett nedslag höll honom från segern.

Det har varit en fin helg för de svenska ekipagen i La Coruna, Spanien. Under lördagen blev det svenskt i topp när Henrik von Eckermann tog hem segern i en 1.50 tidshoppning. I samma klass blev Angelica Augustsson-Zanotelli/Kendrick 4 trea och Evelina Tovek/Moeboetoe van de Roshoeve fyra.

Därefter slog Evelina Tovek även till med en dubbelnolla i lördagens 1.55 Grand Prix tillsammans med Azaria Dinero, där stod franska Julien Anquentin som segrare.

Under söndagen var det dags för världscupen och det blev två svenska ekipage i omhoppning. För Evelina Tovek och "Moby" blev det åtta fel och en 13:e-placering. Henrik von Eckermann jagade sin första seger och visst hade han vittring på den. Med en tid som hade räckt till förstaplatsen men olyckligtvis 4 fel så slutade han på en 5:e-placering och plockade med sig några fina poäng till den totala tabellen.

Där ligger han nu trea på 51 poäng, fyra poäng bakom La Coruna-vinnaren Harry Charles i topp. Näst bästa svensk i tabellen är Peder Fredricson på 11:e plats, sedan hittar vi Jens Fredricson på plats 22.

Även junioren Svea Tegnestedt gjorde en fin tävling i La Coruna med fyra placeringar i 1.40-klasser på CSI1* nivå.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ranking världscupen hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt