Annons
Annons

Hopplaget imponerande trea i La Baule: ”Bra svar”

Petronella Andersson och Castres van de Begijnakker gjorde en felfritt för Sverige vid Nations Cup i La Baule 2023.

Foto: Pierre Costabadie/ Icon Sports

Världens bästa hoppnationer tog sig an en lagklass av mästerskapskaraktär på klassisk hoppmark. Då blev det en ny svensk pallplats. – Det här visade att vi ligger väldigt bra med, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Förutom Longines EEF Series Nations Cup startar Sverige också vid flera tillfällen under året fristående nationshoppningar i samband med femstjärniga tävlingar signerade av Rolex. Fredagens klass var en av dem.

För Sverige red Jens Fredricson med Markan Cosmopolit (äg: Interbreed AB och Markan Cosmopolit), Petronella Andersson med Castres van de Begijnakker Z (äg: Stephex Stables), Wilma Hellström med Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) och Henrik von Eckermann med Iliana (äg: Dufour Stables AG).

Nationshoppningar är ett lagbygge vi gör över tid och man får svar hela tiden på om man behöver förändra något eller om man är på rätt väg. I dag fick vi många bra svar.

Sverige var i ledning efter omgång ett av två men Brasilien och Belgien lyckades ta klassen till omhoppning, där Sverige slutade trea. Svenske världsettan Henrik von Eckerman var Sveriges ryttare i omhoppningen och tiden var den snabbaste men när en bom föll gick segern till Brasilien före Belgien.

Henrik von Eckermann och Iliana under Nations Cup i La Baule 2023.

Foto: Bildbyrån

 

– Vi är sällan nöjda…men som vanligt är marginalerna små och vi hade dem inte tillräckligt mycket på vår sida för att vinna idag. Men vi vet att nationshoppningar är ett lagbygge vi gör över tid och man får svar hela tiden på om man behöver förändra något eller om man är på rätt väg. I dag fick vi många bra svar om att vi är på rätt väg, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Hästarna utvecklas väldigt fint och allt går i positiv riktning.

Samtliga svenska ryttare red en felfri runda av två, över en bana som utmanade världens bästa hoppnationer fulla av toppryttare. Dagens tredjeplats var en placering bättre än den senaste femstjärniga Nations Cup som reds i Rom vid Piazza di Sienna för två veckor sedan.

– Hästarna utvecklas väldigt fint och allt går i positiv riktning. Överlag har hästarna hoppat väldigt bra och prestationerna är starka från både hästar och ryttare, säger Henrik Ankarcrona.

På söndag väntar femstjärnig Grand Prix för samtliga ekipage i det svenska laget.

– Nu ska vi hålla hästarna fräscha och nöjda och ladda om batterierna, säger Henrik Ankarcrona.

Tävlingarna i La Baule har fått en finfin start, inte bara genom lagets tredjeplats utan också genom Marcus Westergren och Fellaini de Liebri Z (äg: Per Finhammar och Lotta Finhammar)som vann torsdagens 1,50-hoppning på tid. Dessutom vann Petronella Andersson och Odina van Klapscheut (äg: Stephex Stables) en tidshoppning över 1,45 just före fredagens Nations Cup.

Resultat:

La Baule, Frankrike – internationell hoppning
5* Nations Cup med två omgångar:

1) Brasilien 8+0+0 fel, 31.19 sek
2) Belgien 8+0+0 fel, 31.88 sek
3) Sverige 4+4 +4 fel, 30.52 sek

Jens Fredricson, Markan Cosmopolit 8+0
Petronella Andersson,Castres van de Begijnakker Z 0+4
Wilma Hellström, Cicci BJN 4+0
Henrik von Eckermann, Iliana 0+4+4

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt