Annons
Annons

Starkt startfält till LGCT Stockholm

Foto: Roland Thunholm

Longines Global Champions Tour kommer till Stockholm 28-30 juni för den nionde etappen av touren. Det blir tre fullspäckade dagar med hoppning på högsta nivå när världens bästa ryttare gör upp om segern i den svenska huvudstaden.

Åtta svenska ryttare är klara för start under Longines Global Champions Tour på Stockholms Stadion. Världsettan och förra årets LGCT Grand Prix-vinnare Henrik von Eckermann och King Edward kommer. Peder Fredricson och Wilma Hellström finns också bland ryttarna som ska försöka försvara de blågula färgerna när den femstjärniga hopptouren kommer till Sverige.

Svenska ryttare LGCT Stockholm:

Henrik von Eckermann
Peder Fredricson
Wilma Hellström
Angelica Augustsson Zanotelli
Evelina Tovek
Linda Heed
Emma Emanuelsson
Erika Lickhammer van Helmond

- Det är en fantastisk tävling med mycket atmosfär. Stora tävlingar på hemmaplan är alltid roliga och det ska bli jättekul att komma tillbaka till Stadion, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten hoppning.

De svenska ryttarna får tuff konkurrens av bland andra Marcus Ehning och trefaldige LGCT-mästaren Ben Maher. Christian Kukuk, som ligger tvåa på LGCT:s totalranking, kommer också till Stockholm för att försöka ta fler poäng, liksom tredjerankade Max Kühner.

Daniel Deusser, Simone Delestre, Kent Farrington och Jessica Springsteen är några av de andra ryttarna som gästar den svenska huvudstaden.

Det starka startfältet bäddar för spännande tävlingar när Longines Global Champions Tour avgörs i hjärtat av Stockholm. Kom och heja fram våra svenska hopphjältar i kampen om den prestigefyllda segern.

Alla deltagare inkl ungdomar, unghästar och ponny Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program och biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt