Annons
Annons

Fyra svenska U25-ryttare klara för Stockholms Stadion

Selma Hammarström är en av fyra svenska U25-ryttare klara för Stockholms Stadion 2024. Foto: GCT.

Den 28-30 juni samlas världseliten i hoppning för Longines Global Champions Tour. Genom ett samarbete mellan Lövsta Future Challenge och Stockholm Horse Week erbjuds några av Europas bästa U25:or möjligheten att tävla på samma arena som världsryttarna.

Under tre dagar får vi se Sveriges framtidshopp mäta sig mot de allra bästa U25-ryttarna. Totalt startar 20 ryttare, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare. En av de fyra ryttare som landslagsledningen tagit ut är Selma Hammarström, som nyligen tog hem en internationell seger i U25 Grand Prix-klassen vid danska Martofte:

- Det känns helt otroligt att vara en av de fyra svenska U25-ryttarna som får rida på Stadion. Att få representera Sverige på en sådan prestigefylld arena är en dröm som går i uppfyllelse, den här typen av möjligheter är ovärderliga för min karriär och utveckling. Det ger mig chansen att mäta mig mot några av de bästa U25-ryttarna och det ger en extra motivation till att fortsätta arbeta mot högre mål, säger Selma.

Samtliga uttagna svenska ekipage:

  • Selma Hammarström – Unity F
  • Kajsa Björe – Jubilee
  • Joel Torstenson – Il Rossa Di Cossa
  • Klara Bostam Edin – Montedro

Lövsta Future Challenge International Jumping U25 anordnas i år för femte gången på Stockholms Stadion. Förhoppningen är att satsningen ska ge de unga talangerna möjlighet att skaffa värdefull rutin, lära av världens bästa ryttare, knyta nya kontakter och ges tillfälle att visa upp sig för framtida sponsorer.

Hela programmet för LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week finns HÄR. Länk till annan webbplats.

Läs mer om Lövsta Future Challenge International HÄR. Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt