Annons
Annons

Petronella Andersson på pallen i Rolex GP i Rom

Foto: Pressbild

Det bjöds på kokurrens av det tuffaste slag när Petronella Andersson blev trea i Rolex GP i Rom under söndagen.
– Odina är jättefin just nu, säger hon efter tävlingen.

De femstjärniga tävlingarna på Piazza di Siena i Rom är en av de mest prestigefyllda under året och de har i helgen stått värd för både en nationshoppning samt Rolex Grand Prix. I den sistnämnda blev det svenskt på pallen i form av Petronella Andersson/Odina van Klapscheut.

– Det var mycket bra hästar och mycket bra ryttare med så det är alltid kul när man får till det på de tävlingarna. Det är absolut en av hennes största meriter hittills, vinsten i Stockholm var självklart härlig för det var på hemmaplan, men den här klassen är rankad högre så rent resultatmässigt var det här hennes bästa hittills, säger en nöjd ryttare efter att tävlingarna avslutats.

Revansch efter laghoppningen

Under veckan tävlades det även i nationshoppning där det blev något av stolpe ut för det svenska resultatet. Under söndagens GP var det inte bara Petronella som fick revansch, Peder Fredricson/Sv Vroom de la Pomme Z var felfria i första rundan, men missade andra på grund av att det var winning round och antalet starter i andra rundan var begränsat till tretton. Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero HV fick med sig fyra fel efter att en bom oturligt fallit i första rundan.

– Vi har alltid väldigt bra stämning i laget och vi har haft en rolig helg tillsammans. Sen var det klart att lagresultatet inte riktig var vad vi hade hoppats på och det är ju så det är, men alla kom in med nya tag idag och alla svenskarna hade ett bra resultat och det är ju väldigt positivt, säger Petronella.

Jag visste vad jag hade att gå på.Petronella och Odina har haft stora framgångar tillsammans den senaste tiden och formen är fortfarande på väg uppåt. Trots pallplats i en av hoppvärldens tuffaste tävlingar, som även gav cirka 750 000 i prispengar, kände Petronella att hon hade kunnat göra lite mer.

– Formen ska man inte klaga på. Odina är jättefin just nu och det känns som att vi är på väg åt rätt håll. Jag gick ut näst sist då vi hade en snabb tid i första rundan. Jag visste vad jag hade att gå på och Odina är snabb, jag hade kunnat välja att göra ett mindre till sista hindret och hade då varit lite snabbare, men okej. Där fegade jag ur lite. Om inte om hade funnits!

Vinnare i klassen blev amerikanske Karl Cook medan Österrikes Max Kühner blev tvåa.

Resultat Rolex GP Rom, 160-hoppning med winning round

1. Karl Cook/Caracole de la Roque, USA, 0+0, 38.27
2. Max Kühner/Elektric Blue P, Österrike, 0+0, 39.58
3. Petronella Andersson/Odina van Klapscheut, Sverige, 0+0, 39.78
14. Peder Fredricson/Sv Vroom de la Pomme Z, Sverige, 0 fel
16. Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero HV, Sverige, 4 fel

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt