Annons
Annons

Plockade fram trumfkort – Peder Fredricson med i semifinalfajten

Världsstjärnan Peder Fredricson levererar i Folksam Elitallsvenska tillsammans med hemmaklubben Österlens RK! Storslam för klubben som har dominerat södra zonen under 2024. Mathilda Hansson, Peder Fredricson, Linnea Ericsson Carey och Shane Carey ingick i laget i omgång 3. 

Foto: Privat

Sista omgången av Folksam Elitallsvenska och dags att fördela semifinalbiljetterna i södra zonen. Då plockade Österlens Ridklubb fram starkast möjliga kort och hade Peder Fredricson som lagryttare nummer tre. Tillsammans med åtta andra lag blev klubben klar för semifinal.

Helgen 4-5 maj betydde dubbla omgångar och avslut i Folksam Elitallsvenskas södra, västra och östra zon. I lördagens omgång 2 vann Österlens RK i södra, Billdals RK i västra och Jump Club RF i östra zonen.

I söndagens omgång 3 åkte sedan svårighetsgraden upp ett snäpp. Då red tre ekipage 1,40 och ett ekipage 1,30 i stället för tre ekipage på 1,30 och ett på 1,25 som i omgång 1 och 2. De tre bästa lagen totalt i respektive zon efter omgång tre skulle också få biljett till semifinalen i Norrköping v. 22.

Och det var händelserikt i alla tre zonerna.

Österlens RK är en tidigare svensk mästarklubb och har gott om toppryttare. Ändå kan man ana att det kändes ganska så fint för lagledarna i Österlens RK att en av Sveriges största hoppryttare genom tiderna och nyblivna trean i världscupfinalen var tillgänglig när Henriksdals RF arrangerade avslutning i södra zonen.

Peder Fredricson och H&M Bahia gjorde heller ingen besviken. Som tredje ekipage säkrade de lagets felfria resultat och det räckte till seger i omgång tre eftersom inget annat lag var felfritt. Österlens RK tog hem samtliga omgångar, totalsegern i södra zonen och en biljett till semifinal. Arrangörsklubben Henriksdals Ryttarförening slutade tvåa för dagen och Malmö Civila Ryttarförening trea.

Semifinalbiljetterna i södra zonen gick, förutom till Österlens RK, till Henriksdals RF och IM Sportriders.

Fullständiga resultat omgång 2 södra zonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga resultat omgång 3 södra zonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jump Club höll undan i östra zonen

Girlpower tog Jump Club RF till semifinal i Folksam Elitallsvenska 2024. William Ohlinger Axelsson, Kajsa Björe, Nora Andersson och Alice Tapper ingick i laget.

Foto: Roland Thunholm

Jump Club RF är så gott som alltid med och hugger på seger när det handlar om Folksam Elitallsvenska. Med vinst i omgång ett och två låg de också bäst till när upplösningen stod för dörren hos Sundbyholms Ridsport Eskilstuna. Men dominanten för dagen och enda felfria lag var Stockholms Fältrittklubb med Föreningen Skästa Ridcenter på andra plats. En tredjeplats räckte för att Jump Club skulle bli totalsegrare i östra zonen före Stockholms FK, med en halv poängs marginal.

Semifinalbiljetterna i östra zonen gick till Jump Club RF, Stockholms FK och Strömsholms RF.

Fullständiga resultat omgång 2 östra zonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga resultat omgång 3 östra zonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Billdals RK trampade gasen i botten i västra

Billdals RK stod för en rejäl upphämtning i Folksam Elitallsvenska och tog sig till semifinal! Clara Pettersson, Thea Gånehed, Jennifer Krogh och Anna Olsson. Lagledare Christoffer Gottlieb med assistans av sonen Max. 

Foto: Privat

Göteborgsklubben reste sig och briljerade. Billdals RK slutade sjua av sju lag i omgång 1 men tog sedan dubbla segrar under avslutningshelgen hos Hagens RF. Tvåa och trea vid söndagens omgång 3 var hemmalaget själva och Halmstad Sportryttarförening. Bäst totalt var Hagens RF.

Semifinalbiljetterna i västra zonen gick till Hagens RF, Billdals RK och Halmstad SF.

Fullständiga resultat omgång 2 västra zonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga resultat omgång 3 västra zonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Norra och mellersta zonen har sina två sista omgångar 11-12 maj. Därefter blir listan till semifinalen i Norrköping v. 22 komplett. Där ska de femton lag göra upp om åtta finalbiljetter till avgörandet vid Falsterbo Horse Show där SM-medaljerna sedan delas ut.

Aktuell ställning Folksam Elitallsvenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga regler Folksam Elitallsvenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt