Annons
Annons

Juniorerna bygde på svenska segerraden – vann Nations Cup i Compiègne

Vilket härligt juniorgäng! De gjorde som förebilderna i seniorlandslaget och var på topp på största internationella scenen. Svea Tegnestedt/Montellino 2, Liam Nilsson/Ulla Bella Hästak, Mathilda Hansson/Calleth you Cometh I och Linn Arvidsson/ Glenmorangie leddes Henrik Lannér till seger i Nations Cup i Compiègne 2024.

Foto: Privat

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har briljerat i världscupfinalen och inlett med två dubbelsegrar. I franska Compiègne tog juniorerna rygg på storstjärnorna och hoppade hem segern i Nations Cup.
– Vi har pratat väldigt mycket om det som Henrik och Peder gör just nu och det klart att ungdomarna blir jätteinspirerande av det, säger Sofia Bengtsberg, landslagsledare för ponny och children.

Tävlingarna i Compiègne, 75 kilometer nordöst om Paris, hålls traditionsenligt på senvåren och är en av höjdpunkterna på ungdomsåret.  Nations Cup för ponny, children, juniorer och young rider  mot tufft motstånd står på programmet och det var en skön seger som juniorlaget slog till med på fredagseftermiddagen.

– Jättekul! De var jätteduktiga och alla bidrog verkligen. Det är andra året i rad som vi vinner här och det är imponerande av dem för det är en ganska svår tävlingsplats med mycket karaktär, säger Henrik Lannér, landslagsledare för juniorer och young rider.

Jag är jättestolt över dem!

Laget bestod av Svea Tegnestedt/Montellino 2, Liam Nilsson/Ulla Bella Hästak, Mathilda Hansson/Calleth you Cometh I och Linn Arvidsson/ Glenmorangie. Sverige hade med sig 8 fel från omgång 1 och låg med det trea. Man stannade på fyra fel i omgång två och 12 fel räckte för att kliva överst på pallen. Spanien slutade tvåa och Schweiz trea.

– Jag är jättestolt över dem. Banbyggaren bygger väldigt bra men det var svårt och maxtiden var kort. Riktigt bra gjort, säger Henrik Lannér.

Även de andra nationerna pratar om det som händer för Sverige just nu och det innebär mycket stolthet för alla.

Ponnylaget slutade femma i sin Nations Cup på fredagsförmiddagen, för young rider avgörs lagtävlingen på fredagskvällen och childrenlaget laddar för sitt avgörande på lördagen. Det är en speciell tid att bära den svenska landslagskavajen.

– Även de andra nationerna pratar om det som händer för Sverige och det innebär mycket stolthet för alla, säger Sofia Bengtsberg landslagsledare för ponny och children.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på FEI-tv/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt