Annons
Annons

Formstarka Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana tillbaka på succéarenan - redo för Mexiko GCT

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana briljerade i Mexiko 2023 och tog då hem en finfin andraplats. Hon lär komma till helgens tävling med sköna minnen!

Foto: Malin Lander @hmwelovehorses

Traditionsenligt är det Mexico City som 10-14 april tar över Global Champions Tour efter Miami Beach. Malin Baryard Johnsson och hennes ”Indie” kommer nu tillbaka till tävlingsplatsen där de slutade tvåa 2023.

De kommer från en finfin helg just intill Atlantens strandkant i Florida. Där slutade Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana tvåa i en av GCL-klasserna och var mest troligt på väg mot seger i Grand Prix-klassen när näst sista hindret föll och det i stället blev en femteplats. Nu får det svenska ekipaget en ny chans att briljera mot suveränt motstånd.

Global Champions League rids lördagen 13 april med start 20.15 svensk tid.
Global Champions Tour Grand Prix rids söndagen 14 april klockan 21.00 svensk tid.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på GC TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (CSI2*)

2023 slutade Malin Baryard Johnsson sjua på touren totalt, bland annat efter andraplatser i Mexiko och Riyadh. Efter två deltävlingar 2024 ligger hon just nu tia i totalen. Vid årets GCT i Mexiko är hon är en av många världsstjärnor. Bronsmedaljören från OS i Tokyo, Maikel van der Vleuten, är på plats och det är också världstvåan Ben Maher. De får alla se upp för Michael Duffy som förra veckan i Miami tog sin första vinst på Global Champions Tour och lär vara sugen på mer framgång.

Vinnaren i GCT GP Mexiko är direktkvalad till Super-GP vid säsongsfinalen i Riyadh 20-23 november. Den får också 40 poäng på den tourens totalställning samt drygt en miljon kronor.

Aktuell ställning GCT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler GCT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt