Annons
Annons

Prestigeseger för Angelica i Paris: ”Väldigt stolt över min häst”

Foto: Christophe Tanière/Saut Hermès

Angelica Augustsson Zanotelli stod som vinnare i lördagens 1.55 GP under Saut Hermès i Paris.
– Det är en väldigt viktig vinst för oss, säger Angelica efter tävlingen.

Tävlingarna i Paris började stabilt för Angelica Augustsson Zanotelli och stoet Kalinka van de Nachtgaele (äg: Jeniffer Carmichael & Angelica), som via en felfri runda på hinder i kvalklassen tog sig till det 20 ekipage stora startfältet i lördagens Grand prix över 1.55-hinder.

Väl där blev det noll fel över de båda rundorna och tiden i andra rundan räckte hela vägen till seger för ekipaget och verkligen bekräftade att de tillbaka med full kraft efter den skada som gjorde att Kalinka fick ta en tillfällig paus från tävlingsbanorna en period.Det blir väldigt känslomässigt.

– Jag är jättejättenöjd, väldigt stolt över min häst. Det är hennes första stora vinst efter att hon har varit skadad så det är en väldigt viktig vinst för oss. Det blir väldigt känslomässigt när hon visar att hon är tillbaka och det har varit på gång nu någon månad så det var väldigt kul att få den vinsten både för henne och mig, säger Angelica efter tävlingen.

Att ha Kalinka tillbaka i vinnartagen betyder mycket för Angelica, och att hela familjen var på plats för att heja fram segern tillförde något extra till dagens fina resultat.

– Hon känns jättejättefin i båda rundorna. Hon tycker om arenan här i Paris, brukar hoppa bra här. Vi var jättenöjda. Hela familjen är här så det är också väldigt kul att alla är med när man vinner, säger hon.

Resultat Le Saut Hermès CSI 5* 1.55

1) Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtgaele, Sverige, 0+0, 43.87
2) Max Kühner/Eic Up Too Jacco Blue, Österrike, 0+0, 44.08
3) Kristaps Neretnieks/Lettland, 0+0, 44.11
8) Jonna Ekberg/Calypso de Beaufour, Sverige, 1+0, 48.86
15) Petronella Andersson/Opaline de W&S, Sverige, 4+4, 44.75

Fullständiga resultat med videoklipp från alla ritter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska framgångar i Paris

Det har hittills varit en bra helg för de svenska ryttarna under Saut Hermés 2024. Under fredagen var Petronella Andersson trea i en 1.50-speedklass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans med Cassina Z. I samma klass var Jonna Ekberg felfri med Calypso du Beaufour.

Under lördagen bjöds det också på en svensk trippel i felfria rundor, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. denna gång av Peder Fredricson/H&M Bahia, Henrik von Eckermann/Iliana och Wilma Hellström/Mr Vain GJ.

Publicerad:

Aktuellt