Annons
Annons

Henrik tvåa i 160 GP - fyra hundradelar efter segraren

Det var oerhört små marginaler i Rolex Grand prix under Dutch Masters när Henrik von Eckermann blev tvåa med King Edward i helgen.

Tre svenskar var på plats under Dutch Masters i nederländska 's-Hertogenbosch för att jaga placeringar i den prestigefyllda Rolex Grand prix under söndagen.

Bäst av alla lyckades Henrik von Eckermann som tillsammans med King Edward slutade tvåa efter en strålande insats, bara fyra hundradelar från segern.

Vann gjorde Willem Greve och Highway TN, ett ekipage i superform som bland annat nyligen vunnit Gothenburg Trophy när de besökte GHS för bara några veckor sedan.

Även Angelica Augustsson Zanotelli deltog i klassen med Kalinka van de Nachtgaele och de fick med sig åtta fel i grundomgången. Angelica var även tvåa i en 1.45-hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med stoet Dyrka du Carry, som hon ridit under drygt ett års tid.

Under fredagen visade Peder Fredricson hög klass när han tog sig till omhoppning med den något yngre förmågan SV Vroom de la Pomme i helgens näst största klass, en femstjärnig 1.55-hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Resultat Rolex GP 's-Hertogenbosch

1. Willem Greve/Highway TN, Nederländerna, 0+0, 33,70
2. Henrik von Eckermann/King Edward, Sverige, 0+0, 33,74
3. Harrie Smolders/Uricas vd Kattevennen, Nederländerna, 0+0, 34,66
22. Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtgaele, Sverige, 8 fel

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska framgångar i danska Herning

Under helgen pågick det även internationella tävlingar i Herning, Danmark. Där var Rolf-Göran Bengtsson tvåa i helgens största klass, en 1.50 GP tillsammans med Zucchero HV.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På samma tävling blev det stor succé för Sofie Lexner i dressyren. Med Inoraline W blev det först en tredjeplats i 3* Grand prix på 70,361 procent och under lördagen slog de till med seger i GP special på hela 72,915 procent.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Även junioren Ellen Hammarström hade framgångar i Herning, hon vann den inledande rundan i juniortouren med Nicoline d'Or och var trea i samma klass med sin andra häst, Seana 2. Under söndagens final lyckades hon upprepa bedriften och slutade återigen etta och trea med samma placering för vardera häst.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt