Annons
Annons

Storhelg väntar svensk topptrio vid The Dutch Masters

Henrik von Eckermann och King Edward visade storform i 's-Hertogenbosch 2023, i helgen är det ny chans vid stortävlingen.

Foto: Arkiv

Det handlar om den första av årets fyra Grand Slam. Då är både motstånd och prispengar av mäktig kaliber. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Angelica Augustsson Zanotelli åker till topptävlingarna i 's-Hertogenbosch, Nederländerna 7-10 mars för att ta sig an utmaningen.

Söndagens Grand Prix är en av fyra i Rolex Grand Slam och förutom 's-Hertogenbosch ingår Aachen, Spruce Meadows och Geneve. Henrik von Eckermann kommer till helgens The Dutch Masters som en tidigare vinnare efter att ha vunnit Rolex Grand Prix där 2019 tillsammans med Toveks Mary Lou. Skulle han vinna igen blir han en av fyra som lyckats vinna klassen mer än en gång. Daniel Deusser, Kevin Staut och Albert Zoer är de övriga tre. Henrik von Eckermann var också på pallen 2023 efter tredje plats med King Edward.

Den svenske världsettan, som nu toppat rankingen 20 månader i rad, har i år med sig King Edward (äg: Dufour Stables AG & Henrik von Eckermann) och Hannah Zoe Quality (äg: Quality Stud). King Edward har den senaste tiden var tvåa i världscupen i Göteborg och tvåa i Grand Prix i Abu Dhabi. Nyblivna nioåringen Hannah Zoe Quality har gjort två femstjärniga tävlingar och varit felfri flera gånger upp till 1,45.

Peder Fredricson och SV Vroom de la Pomme Z vid topptävlingar i Bryssel sommaren 2023. Vid The Dutch Masters 2024 ska de ta sig an karriärens hittills största utmaning tillsammans inomhus.

Foto: Arkiv

 

SV Vroom de la Pomme Z (äg: SWE SMS AB) och Expression From Second Life Z (äg: Astrid Ohlin) är Peder Fredricsons hästar för helgen. SV Vroom de la Pomme Z har haft en finfin inomhussäsong så här långt med pallplatser i Grand Prix och placering i världscupen. Expression From Second Life Z har nyligen gjort debut på höjden 1,50 och har varit felfri på hinder i 10 av sina elva senaste starter.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegeale har en lång och framgångsrik karriär tillsammans med flera internationella storsegrar. 

Foto: Roland Thunholm

 

Angelica Augustsson Zanotelli rider Kalinka van de Nachtegaele (äg: Jennifer Carmichael och Angelica Augustsson Zanotelli) och Kendrick 4 (äg: Jumper Horses Sweden). Kalinka, världscup- och GP-vinnare i Helsingfors 2022, slutade nia i världscupen i Amsterdam i januari och var felfri i världscupkvalklassen i Göteborg i slutet på februari. Kendrick 4 har nyligen gjort debut på 1,60 efter att det senaste halvåret ha radat upp stabila resultat och placeringar på nivån just under den högsta.

Rolex Grand Prix avgörs söndagen 10 mars klockan 15.00 och sänds på ClipMyHorse. Totala prissumman i klassen är en miljon euro, i svenska kronor drygt 11 miljoner.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Richard Vogel är den som i nuläget har chans att vinna seriens Grand Slam, som inte behöver uppnås under ett och samma år utan i följd över årsskiftet. Han vann i Geneve och vid vinst i helgen får han 500 000 euro extra i bonus. Han har då också fortsatt chans att vinna Rolex Grand Slam som går till den som vinner tre GP i rad. Vinner man Grand Slam, något som bara britten Scott Brash lyckats med, är bonusen en miljon euro.

De svenska ryttarna ställs mot inspirerande motstånd. Förutom Richard Vogel kommer olympiska mästaren och tvåan i världen; Ben Maher. Julien Epaillard, bronsmedaljör på EM och trea i världen, är på plats och det är också europamästaren och fyran på världsrankingen Steve Guerdat. Bland andra. Det är garanterat bäddat för toppsport.

Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt