Annons
Annons

Världscup i Leipzig - startskottet på OS-året 2024 för Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero HV

Zuccero har alla kvaliteter som krävs för att bli en internationell topphäst. 2024 matchas han av Rolf-Göran Bengtsson mot OS i Paris.

Foto: Roland Thunholm

De vann EM-guld med Sverige 2023 och är ett av ekipagen som finns med i OS-diskussionerna. Till helgen gör stjärnduon första internationella tävlingen för 2024.
– Zuccero känns fin tycker jag, ska bli kul att komma ut igen, säger Rolf-Göran Bengtsson inför helgens världscuptävlingar i hoppning i Leipzig.

Det är ett drygt halvår kvar till de olympiska spelen i Paris och många klasser ska ridas innan det står klart vilka som representerar Sverige där. Konkurrensen är hård i den regerande mästarnationen, något de svenska ryttarna många gånger lyfter fram som en fördel.

– Det höjer allas standard. Med det laget vi har haft under många år nu så måste man prestera på den absolut bästa och högsta nivån, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Sverige har också haft en stark säsong i världscupen så här långt. Henrik von Eckermann leder totalställningen och är klar för final som regerande mästare. Peder Fredricson ligger sjua och är med allra största sannolikhet också han klar för finalen i Riyadh 16-20 april.

Jag vill känna att det flyter på, att han känner sig trygg.

I Leipzig rids säsongens 11:e världscupomgång av 14 och Rolf-Göran Bengtsson får sällskap av Peder Fredricson, Jonna Ekberg och Douglas Lindelöw. För Rolf-Göran och Zuccero HV blir det första internationella starten sedan SIHS 2023.

– Han gjorde ju illa sig på ett hinderstöd där och kunde inte tävla i London som planerat. Nu ser allt bra ut, han mår fint och det blir bra att komma i gång. Jag vill känna att det flyter på, att han känner sig trygg och att det inte blir hack på vägen, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Nu gäller det att visa bra form.

Planen är uppvärmningsklass på torsdagen och en större klass på fredagen, allt med sikte på söndagens världscupklass.

Hur mycket har du tankarna på Paris redan nu?

Det är lite långt bort än, men vi ser så klart fram emot det. Det är två tävlingar i planen efter denna och sedan fortsätter vi med att sätta delmål efter varje tävling. Nu gäller det att visa bra form, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Förutom Zuccero HV har Rolf-Göran Bengtsson med sig Charaktervoll HV och Lyjanair till Leipzig. Peder Fredricson startar Expression From Second Life Z och SV Vroom de la Pomme Z, Jonna Ekberg rider Calypso de Beaufour, Nutcracker och Orca Sit Z. Douglas Lindelöw har med sig Charlie's Way, Cheldon och Hermosillo d’Aubigny.

Så följer du världscuptävlingarna i Leipzig:

Världscupklassen rids söndagen 21 januari klockan 15.00. SVT sänder på SVT Play och i SVT2 med start 14.50.

FEI TV/ClipMyHorse sänder världscupklassen samt övriga klasser med start torsdag 18 januari klockan 17.00.

Länk till sändning på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på FEI TV/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning världscupen västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt