Annons
Annons

Hermine De Geer och Julia Oskarsson får Petrus Kastenmans stipendium

Familjen Kastenman delar ut Petrus Kastenmans stipendium på SIHS 2023. Foto: Roland Thunholm.

År 1956 tog Sverige OS-guld i fälttävlan genom Petrus Kastenman. Till hans minne delar familjen Kastenman ut stipendium till unga lovande fälttävlansryttare under Sweden International Horse Show. Årets mottagare heter Hermine De Geer och Julia Oskarsson.

Petrus Kastenmans minnesfond är skapad av familjen Kastenman till minne av OS-medaljören och syftar till att främja och stimulera ungdomars utveckling inom fälttävlanssporten i Sverige. Fonden har som mål att årligen dela ut två stipendier ur minnesfonden till två ungdomar inom fälttävlanssporten i Sverige -- ett till en ponnyryttare med en ålder om högst 15 år och ett till en junior som är högst 17 år gammal. Kriterierna är bland annat att stipendiaterna ska vara goda representanter för sporten. Årets mottagare av stipendier från Petrus Kastenmans minnesfond är Hermine De Geer och Julia Oskarsson.

”Årets kommande stjärna inom ponnyfälttävlan” 2023

Hermine De Geer är 14 år, bor i Stora Wäsby och tävlar för Stora Wäsby Fältrittklubb. Hon rider ponnyn Derinograhn Kestrel och de har tillsammans genomfört sin första säsong i 1*-klass med fina resultat, och en 9:e plats i NM som största merit. De vann även DM i fälttävlan i Stockholm län.

Hermine har på ett imponerande sätt matchat sin ponny från ingenstans till CCP1*-S, enstjärnig klass. Hon tränar hårt och har som mål att nå CCIP2*, tvåstjärnig internationell nivå, står det i motiveringen. Hermine har två år kvar som ryttare på ponny.

”Årets kommande stjärna inom juniorfälttävlan” 2023

Julia Oskarsson är junior och rider hästen Jack Sparrow som ägs av Malgorzata Dziurla. De tävlar för Nynäshamns Ridklubb. Ekipaget har under året debuterat i tvåstjärnig klass med framgång för att vara den första säsongen på den här nivån, och hon även vunnit en tvåstjärnig klass. Julia har även hunnit med att starta en internationell tvåstjärnig tävling. Julia har två år kvar som junior och fina möjligheter att skaffa mera rutin och erfarenhet.

Julia är målmedveten, ödmjuk och lyhörd, står det i motiveringen. Målet är att ta sig till högsta nivån bland Europas juniorer. Hon tränas av mamma Sofia Oskarsson.

Stipendierna från Petrus Kastenmans minnesfond delades ut under Sweden International Horse Show av representanter från familjen Kastenman.

Publicerad:

Aktuellt