Annons
Annons

Sverige terrängladdar i Jardy: ”Känsla jag inte haft någon annanstans”

Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack slutade trea i CCI4*-S i Strzegom och Dynamite Jacks framfart imponerade både på hans ryttare och på den svenska förbundskaptenen.

Foto: Hippo Foto Media/Dirk Caremans

Det svenska laget ligger femma efter dressyren vid FEI Eventing Nations Cup i franska Jardy. På lördagen tar de sig an terrängen, momentet med stort M.
– Det är en väldigt speciell känsla man bygger upp nu kvällen före, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Sara Algotsson Ostholt med Dynamite Jack, Frida Andersen med Stonehavens Baby Blue, Sofia Sjöborg med Bryjamolga vh Marienshof och Amanda Staam med Corpoubet AT har tillsammans gjort en stabil laginsats i det inledande dressyrmomentet. Sverige ligger femma med 102 straffpoäng, 15 efter ledande Frankrike. Bästa svenska ekipage i klassen är Lina Forsberg med Kaizen som tävlar individuellt och ligger på sjuttonde plats, bästa svenska lagryttare är Sara Algotsson Ostholt på plats nummer 18.

– Vi presterade ungefär på den nivån vi är just nu och då kan man inte bli besviken. Även om vi så klart vill vara ännu bättre och tar allt vidare härifrån för att jobba för det, säger förbundskapten Berggendorff.

Det kommer att vara små marginaler för oss och alla andra. Vi ska göra vad vi kan för att vara på den positiva sidan.

På lördagen väntar en rejäl utmaning och med ett bra jobb finns chanser att avancera från femteplatsen.

– Det är väldigt tekniskt och många tekniska hinder. Det är lätt att ha en bra runda men ändå få en utbrytning någonstans. Det gäller att vara fokuserad från start till mål för det kommer att vara små marginaler för oss och alla andra. Vi ska göra vad vi kan för att vara på den positiva sidan, säger Fredrik Bergendorff.

Det är en väldigt speciell känsla man bygger upp så här kvällen innan. Samtidigt som det är en otrolig spänning så har man också en skön känslan av att man gjort alla förberedelser rätt.

Lördagens planer är nästan helt lagda, ett varv till runt terrängbanan återstår innan lugnet lägger sig och terrängbubblan tar plats i Jardy.

– Det är en väldigt speciell känsla man bygger upp så här kvällen innan. Man är ju otroligt peppad. Samtidigt som det är en otrolig spänning så har man också en skön känslan av att man gjort alla förberedelser rätt, säger förbundskaptenen.

11.30 på lördagen lämnar första ryttare startboxen och tre minuter efter det dagens förste svensk; Frida Andersen.

– Just den där känslan innan man ska komma i gång, det är en känsla jag inte haft någon annanstans. Tystnaden och sedan högtalarrösten som ljuder, man är helt på tå och allt kommer igång, obeskrivligt, säger förbundskapten Fredrik Berendorff inför lördagens terräng vid FEI Eventing Nations Cup i Jardy.

Tävlingarna avslutas på söndagen med banhoppningsmomentet.

Lördagens svenska starttider för terrängmometet:

11.33 Frida Andersén (lagryttare)
12.00 Amanda Staam (lagryttare)
12.33 Sofia Sjöborg (lagryttare)
13.06 Sara Algotsson Ostholt (lagryttare)

13.45 Lina Forsberg
14.24 Therese Viklund
15.27 Amanda Andersson

Fullständiga start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt