Annons
Annons

Sverige EM-genrepar med Nations Cup i Jardy

Frida Andersen och Stonehavens Baby gjorde en superterräng för Sverige vid FEI Eventing Nations Cup i Jardy 2023, i Boekelo går de upp en nivå till lång fyrstjärnig klass. Bilden är arkiv.

Foto: Kim C Lundin

Nations Cup i fälttävlan med fyra veckor kvar till EM – då vill den svenska truppen få med sig bästa möjliga känsla inför mästerskapststarten den 9 augusti i år.
– Vi gör den här veckan lite extra för att få känslan av ett genrep, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Han beskriver helgens trupp som mycket rutinerad och som mycket stark.
– Nästan alla våra bästa ryttare är här. Louise Romeike och några till saknas men det känns väldigt kul att vara här med detta gäng, säger Fredrik Bergendorff.

Ryttarna han pratar om är Sara Algotsson Ostholt, Frida Andersén, Amanda Andersson, Lina Forsberg, Sofia Sjöborg, Amanda Staam, Therese Viklund och Sandra Gustafsson.

I laget rider Frida Andersén, Amanda Staam, Sofia Sjöborg och Sara Algotsson.
– Det är ryttarna med mest erfarenhet för tillfället, säger Fredrik Bergendorff.

Tävlingen inleds torsdag 13:e juli med dressyrmomentet som sedan fortsätter på fredagen. Terrängmomentet rids på lördagen och på söndag 16:e juli avgörs den avslutande banhoppningen.

Jag vill ha med erfarenheter och mycket positiva känslor för alla. Jag tror att på söndag kommer jag ha en bra bild om hur EM-laget kommer att se ut.

Förutom starka ryttare är också en utökad ledarstab på plats. Dressyrtränare Olof Axelsson, veterinär Enar Tollig, hästfysiolog Håkan Crantz och grenansvarig Helena Lindencrona assisterar förbudskaptenen.

– Vi har försökt göra så de sista åren, att få känslan av ett genrep inför mästerskap, och vi har märkt att vi blir bättre av att tävla så här tillsammans och få ihop gänget.

Terrängbanan är ännu inte inspekterad när det är onsdag eftermiddag men efter att ha varit i Jardy flera gånger förut så har han en bra aning om vad som väntar.

– Det kommer att vara svårt att hålla tiden och det kommer att finnas tillräckligt med utmaningar vad gäller att få hinderfel.

Just med tanke på EM, vad hoppas du få med dig från helgen?

– Erfarenheter och mycket positiva känslor för alla. Jag tror att på söndag kommer jag ha en bra bild om hur EM-laget kommer att se ut, säger Fredrik Bergendorff.

Efter fyra deltävlingar i Nations Cup 2023 har Sverige 50 poäng och ligger med det på en tionde plats.

Start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning FEI Eventing Nations Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regler och bestämmelser FEI Eventing Nations Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt