Annons
Annons

Svenska placeringar i Strzegom

Foto: Sivert Jonsson

Louise Romeike red hem en seger och två andraplatser i polska Strzegoms internationella fälttävlan. Dessutom red Frida Andersén hem en placering i fyrstjärniga klassen. Svenska laget kom på sjunde plats efter två fall i terrängen.

Med framtidslöftet Caspian red Louise Romeike in på fina 71,07 procent i dressyren i den korta trestjärniga klassen. Med felfri banhoppning och endast några tidsfel i terrängen räckte det till en andraplats på slutresultatet 34,1 straffpoäng.

I samma klass var Frida Andersén femma med Kitsch Couture Hpk och Amanda Staam åtta med Carilda Rose AT.

Resultatlista CCI3*-S Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det blev även en svensk placering i lång trestjärnig klass genom sjätteplacerade Niklas Lindbäck på Poynstown Porsch.

Resultatlista CCI3*-L Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tvåstjärnig dubbel

I korta tvåstjärniga klassen tog Louise Romeike hem en dubbel genom seger med Rockett på 26 straffpoäng och en andraplats med Extravagance på 29 straffpoäng.

Resultatlista CCI2*-S Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Händelserik lagtävling

Lagklassen CCIO4*-S med FEI Nations Cup bjöd på både svenska toppar och dalar. Frida Andersén höll sig återigen framme i resultatlistorna och klättrade genom hela tävlingen från en 29:e plats i dressyren till en slutlig sjätteplats med Stonehavens Baby Blue. Frida var felfri på hinder i terrängen och en av endast fem felfria i sista dagens banhoppning.

För det svenska laget gick det sämre med två ryttare uteslutna efter fall i terrängen. Lina Forsberg hade en omkullridning med Kaizen men både häst och ryttare uppges ha klarat sig oskadda. Aria Ramkali landade dessvärre illa i sitt fall och togs till sjukhus i Polen där man konstaterade frakturer på tre av ryggkotornas tornutskott.

– Fallet var egentligen ganska odramatiskt och det var ren otur att hon landade så illa på ryggen. Tack och lov så är prognosen god. Hon har full känsel och kan röra sig, säger Andrea Barth, sportchef Svenska Ridsportförbundet, och lägger till:

- Vi arbetar nu för att få hem Aria till Sverige.

Arias häst Flanders är oskadd och mår bra.

Pontus Hugosson, som också ingick i det svenska laget, gjorde en fin terrängritt felfri på hinder och slutade på 24:e plats totalt efter en del tidsfel med Zin Fire.

Resultatlista CCIO4*-NC individuellt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nederländerna vann lagtävlingen före USA och Belgien.
Resultatlista lag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt