Annons
Annons

Sjöborg åtta i Luhmühlen: "Bästa känslan jag haft"

Foto: Stefan Lafrentz

Sofia Sjöborg la grunden till åttondeplatsen i Lumühlen med en superritt i Luhmühlens fyrstjärniga terräng. Hon avancerade då 31 placeringar med sin VM-häst Bryjamolga van het Marienshof Z.
- Det är den bästa känslan jag haft på henne, sa Sofia, efter sin briljanta runda.

Ekipaget följde upp sin succélördag på terrängbanan med ett nedslag i söndagens banhoppning. Därmed klättrade de från tolfte till åttonde plats och säkrade sin bästa internationella placering sedan augusti 2021.

Resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LÖRDAG:

Helgens fem- och fyrstjärniga fälttävlan i tyska Luhmühlen bjuder som vanligt på välbyggda men utmanande banor. Fem svenska ekipage deltar i den fyrstjärniga tävlingen, som ställde flera tuffa frågor i lördagens terräng. Speciellt hinder 14C orsakade problem för flera ryttare.

- Hindret var verkligen en femstjärnig fråga. Det var häckar byggda som spetsar med breda vinklar. Hästarna ville gärna ut till vänster och det gällde verkligen att hålla hästen rak, berättar Sofia.

Hon är verkligen en terränghäst, det gör mitt jobb mycket lättare

Endast fem ekipage var felfria och inom tiden, bland dem Sofia och "Belle", som Bryjamolga kallas.
- Hon var så fin idag. Hon är verkligen en terränghäst, det gör mitt jobb mycket lättare, säger Sofia, som hoppas hålla ihop det hela vägen genom söndagens banhoppning.
- Hon är en väldigt bra hopphäst också. Om jag bara kan rida bra så hoppar hon bra.

Säsongens stora mål är EM i Frankrike 9-13 augusti.
- Planen är att göra en till tävling efter det här och sen hoppas jag att vi kommer med till EM, säger Sofia, som var med i det svenska sjätteplacerade laget på VM i fälttävlan förra året.

Liveresultat CCI4* Luhmühlen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Horse&Country sänder live Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt