Annons
Annons

Svenska fälttävlansryttare i farten

Foto: Kim C Lundin

Till helgen är det flera svenska fälttävlansryttare som ger sig ut på de internationella banorna. En av dem är Aminda Ingulfson, med i det svenska laget vid VM i Italien förra året som säkrade en OS-plats för Sverige.

Amanda Ingulfson åker till Westergellersen, vid Luhmühlen i Tyskland. Med i lastbilen finns Hot Cup VH och Pannacotta, som båda ska gå trestjärnig klass. VM-hästen Joystick kommer att starta säsongen något senare, i polska Babarowko.
- Hot Cup och Pannacotta kommer att gå den trestjärniga klassen och målet med Pannacotta under säsongen är att kvala henne till OS, säger Amanda som därmed är väl beriden med tre presumtiva OS-hästar, alla svenskfödda.

  • Joystick - f. 2008, Jaguar Mail-Cardento, uppf. Louise Olsson & Bertil Frost, äg. Helena Gunnarsson & A Ingulfson
  • Hot Cup VH - f. 2009, Blue Hors Hotline-Corrado WL, uppf. Västra Hoby Stuteri, äg. A Ingulfson
  • Pannacotta - f. 2012, Capriano-Raphael, uppf. Thomas Andersson, äg. T Andersson & A Ingulfson

Under vintersäsongen hålls hästarna igång men även Aminda själv har tränat en del.
- Jag försöker komma iväg till gymmet tre gånger i veckan men det kan också bli en eller två ibland, säger Aminda, som under lågsäsong försöker göra något annat än hästar ibland.
- Söndagskvällar försöker jag göra annat och koppla bort stall och hästar helt.
För att upprätthålla motivationen blir det också en del poddlyssning, till exempel har Amanda lyssnat på Armand Duplantis i Framgångspodden men också olika gäster i Hästfolkpodden med Elisabet Lundholm.

Det är även en del yngre ryttare som under våren ger sig ut för att samla internationell erfarenhet, vilket tips kan du ge till dom?
- Det är mycket att hålla reda på när man ska tävla internationellt, prata med de som varit ute tidigare och ta reda på innan vad som behövs, råder Aminda.

Till Westergellersen åker förutom Aminda Ingulfson också Anna Nilsson, Aria Ramkali, Malin Petersen och Eric Bramefelt.

Dressyr och hoppning rids på lördagen och terrängen på söndagen.

2 x Amanda i Kronenberg

Det är också fälttävlan i Kronenberg, Nederländerna till helgen, där rider Amanda Staam och Amanda Andersson. De tävlingarna startade redan förra veckan och Amanda Staam inledde säsongen på bästa sätt, med Corpoubet AT vann hon en kort trestjärnig klass.

Publicerad:

Aktuellt