Annons
Annons

Niklas Lindbäcks VM-häst Focus Filiocus i storform – pallplats i Strzegom i helgen

Niklas Lindbäck och Focus Filiocus. Arkivbild.

Foto: Roland Thunholm

Niklas Lindbäck och Focus Filiocus visade att formen finns där när de tog en stabil tredjeplats i den korta fyrstjärniga klassen i Strzegom, Polen i helgen.

Det rutinerade ekipaget Niklas Lindbäck och 17-åriga Focus Filiocus inledde starkt med en bra dressyr i CCIO4*-S-klass i Strzegom, Polen, i helgen och följde upp med en felfri ritt inom tiden i terrängen. Det var en prestation som bara ett annat ekipage i det 36 starter stora startfältet klarade av.

– Jag var nöjd med dressyren sett till hur vi är för dagen även om det finns mycket att förbättra. I terrängen var han enastående bra, han älskar verkligen att gå terrängen och det är så många som har kommit fram och berömt hur fin han såg ut. Han gjorde jobbet lätt för mig och var klockren överallt, säger Niklas Lindbäck efter tävlingen.

Hästen är jättefin och tävlingen har varit fantastiskEn felfri terräng placerade dem i ledning inför den avslutande banhoppningen men väl där blev det två olyckliga nedslag och mästerskapsryttaren och den fyrfaldiga mästerskapshästen fick nöja sig med en tredjeplats i klassen.

– Vi hade stora ambitioner med ledningen efter terrängen och hade väl hoppats på lite mer i hoppningen men form är inget som kommer av sig självt utan vi får jobba på det. Den här tävlingen har säkert gjort gott, han känns jättebra, det är jag som behöver slipa på detaljerna och leverera. Men hästen och tävlingen har varit fantastisk, även om det svider att tappa ledningen, fortsätter han.

Strax bakom dem i resultatlistan hittar vi fjärdeplacerade Stina Arosenius/Lorelei L, som efter att ha placerat sig på plats 21 efter dressyren tog sig upp till fjärde plats efter endast 2,4 tidsfel i terrängen, en placering som alltså stod sig till tävlingens slut.

Niklas Lindbäck fick även med sig en till fin placering från tävlingen, denna gång en andraplats i CCIO2*-S tillsammans med 9-åriga valacken Stitch.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt