Annons
Annons

Svenskarna laddar om för terräng i Luhmühlen - Dynamite Jack struken

Sara Algotsson och Dynamite Jack på väg mot mål vid EM 2023 i Haras du Pin.

Foto: Kim C Lundin

CCI4*S och CCI5*L är igång i tyska Luhmühlen. Efter två dagars dressyr kan Sverige, precis som flera andra länder, summera en dressyrdag åt det tuffare hållet.
– Domarna har inte varit generösa, men vi kan också jobba på ännu bättre, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Bästa svenska ekipage efter första momentet var Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack. Men efter resultatet 32,9, för en dressyr som Sara själv beskrev som ett av deras bästa dressyrprov nånsin, drog sig sedan ekipaget ur tävlingen.

– Jack var inte 100 procent ok när vi travade upp med laget. Vi är jätteledsna men hans bästa kommer först, skriver Sara på sociala medier.

– I nuläget är det en försiktighetsåtgärd. Vad det betyder för framtiden får den närmaste veckan utvisa, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

På lördagen fortsätter tävlingen med terräng i både CCI4*S och CCI5*L. Tysklands Michael Jung leder den fyrstjärniga klassen tillsammans med Chipmunk och brittiska Rosalind Canter leder den femstjärniga med Izilot DHI.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på Horse&Country Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (sänder samtliga moment live)

FÖRHANDSINFO:

Det är nära nu. En tävling återstår av OS-planeringen och åtta ryttare är i Tyskland för att få de sista formsvaren inför Paris.
– Jag tycker alla har en uppåtkurva i resultat och utveckling, allt känns jättebra, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Tävlingarna i Luhmühlen har både CCI4*S och CCI5*L. Dressyren rids på torsdag och fredag, terrängritten på lördag och hoppningen på söndag. Flera toppnationer är på plats med sina starkaste kort.

– Det är en väldigt bra värdemätare. Ett bra resultat här betyder verkligen något. Vi och många nationer är här för att det är väldigt bra klass på allt. Stor arena för dressyr och hoppning och en väldigt bra terrängbana som Mike Etherington Smith byggt i många år. Det är länge sedan man kom hit och hade frågetecken ute på terrängbana av fel anledningar, den säkerheten är viktig, säger Fredrik Bergendorff.

Sara Algotsson Ostholt, Frida Andersén, Louise Romeike, Sofia Sjöborg, Malin Asai, Aria Ramkalioch Amanda Staam rider CCI4*S och Christoffer Forsberg CCI5*L. De möter bland annat Tim Price/Falco, bronsmedaljörer från VM i Pratoni och Laura Collet/London 52, flerfaldig vinnare i 5* och OS-guldmedaljörer för Storbritannien.

Det är bara fyra ryttare som kan åka till Paris. Vi ska ta hand om alla här och ta en dag och ett beslut i taget.

När tävlingarna avslutas på söndag kan Fredrik Bergendorff summera våren och försommarens resultat och sedan slutligen ta ut de tre ryttarna och reserven som ska representera Sverige vid OS i Paris. Fälttävlan är först ut av de olympiska grenarna och inleder spelen 27 juli. En dag många haft som målbild.

– Jag har ju tränat väldigt mycket med alla här och önskar att alla ska nå sitt mål. Men det är bara fyra ryttare som kan åka till Paris. Vi ska ta hand om alla här och ta en dag och ett beslut i taget, säger Fredrik Bergendorff.

Mycket står på spel men stämningen är som den ska.

– Alla är lugna, glada och hjälper till att få jobbet gjort. Allt är under kontroll men det klart att det märks att vi är nära något väldigt viktigt, man vill verkligen få allting rätt, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på Horse&Country Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (sänder samtliga moment live)

Tidsprogram Luhmühlen:

Torsdag 13 juni
08.30 – 13.10 Dressyr 4*
14.15 – 17.00 Dressyr 5*

Fredag 14 juni
08.15 – 12.50 Dressyr 4*
13.30 – 16.27 Dressyr 5*

Lördag 15 juni
08.45 – 12.00 Terrängritt 5*
12.40 – 16.00 Terrängritt 4*

Söndag 16 juni
09.25 – 10.45 Hoppning 5*
12.15 – 14.40 Hoppning 4*

Svenska startnummer:

CCI4*S
8. Frida Andersén/Stonehavens Baby Blue, dressyr torsdag 09.22
21. Amanda Staam /Corpoubet At, dressyr torsdag 11.20
26. Malin Asai/Golden Midnight, dressyr torsdag 12.10
34. Aria Ramkali/Flanders, dressyr torsdag 13.10
42. Sara Algotsson Ostholt/Dynamite Jack, dressyr fredag 09.07
43. Sofia Sjöborg/Bryjamolga van het Marienshof Z, dressyr fredag 09.15
52. Louise Romeike/Caspian, dressyr fredag 10.40
64. Frida Andersén/Box Leo, dressyr fredfag 12.27

CCI5*

3. Christoffer Forsberg/Hippo’s Sapporo, dressyr 14.30 torsdag
41. Christoffer Forsberg/ Con Classic 2, dressyr fredag 16.10

Publicerad:

Aktuellt