Annons
Annons

Fälttävlans ATG-talanger regerade på Strömsholm: "Inga marginaler alls"

Klara Lidén Kiraly ledde internationell CCI3*S på Strömsholm från början till slut tillsammans med Sotomayor. 

Foto: Roland Thunholm

Klara Lidén Kiraly tog hem seniorkarriärens första internationella seger på lördagen när hon vann CCI3*S med Sotomayor på Strömsholm. ATG-talangen från 2022 vann med minimarginal före Stina Arosenius från årets upplaga av ryttarutvecklingsprogrammet nivå 4.
– Stina jagade ju där bakom och när jag gick ut på terrängen fattade jag att jag hade inga marginaler alls, otroligt skönt att det räckte, säger Klara Lidén Kiraly.

Efter dressyr och hoppning skiljde 0,3 straffpoäng dem åt och en sekund över tiden ger 0,4 straffpoäng. Startordningen på terrängritten var omvänd och när Klara stod i startfållan som ledare och sista ryttare ut såg hon Stina Arosenius gå i mål.

– Jag såg ju att Stina räckte upp näven i luften och jag förstod att hon hade klarat tiden så det klart att lite press kände jag. Jag har aldrig varit overnight leader innan och har aldrig satt sån press på mig själv innan. Det var en otrolig lättnad att gå i mål, säger Klara på väg hem till Halmstad där hon driver egen verksamhet i samarbete med tidigare mästerskapsryttaren Johan Lundin.

Han är inte helt van att jag ber att han ska galoppera lite fortare. Men han gör allt så fint och så ärligt.

Hon kan summera en tävling som hon upplever som revansch efter en misslyckad tävling i Baborówko senast.

– Nu var han väldigt bra i alla tre momenten. Dressyren kunde jag rida honom betydligt mer än vad jag brukar kunna. Sedan finns det ännu mer att hämta där också. Hoppningen var den bästa jag har gjort på honom och i terrängen var han riktigt fin. Han är inte helt van att jag ber att han ska galoppera lite fortare, men även om han inte riktigt sticker ut näsan och tar tag ännu så gör han allt så fint och så ärligt, säger Klara.

Tid att njuta av jobb och träning när man just fått utdelning i form av seger! Klara Lidén Kiraly och Sotomayor firar seger i CCI3* på Strömsholm 2024.

Foto: Roland Thunholm

Stina Arosenius satte press på ledaren genom en felfri terrängritt, slutade hårfin tvåa tillsammans med Loereli-L.

Foto: Roland Thunholm

Nu väntar CCI4*S i Strzegom och dit ska också helgens tvåa Stina Arosenius. De båda toppekipagen har båda erfarenhet av ryttarutvecklingsprogrammet ATG Talang.

– Jag vet ju att Stina är väldigt nöjd och jag själv har haft otrolig nytta av alla bitar därifrån. Allt man fick med sig och alla kontakter man knöt. Jag hade önskat att det var längre än ett år, säger Klara Lidén Kiraly.

Det är inte ofta man vinner så det är nästan som att glädjen inte har kommit än, mest lättnad att det höll. Men hur kul som helst är det.

Men innan midsommarhelgen och CCI4* i Strzegom finns lite mer tid att njuta av första internationella segern som senior.

– Det är inte ofta man vinner så det är nästan som att glädjen inte har kommit än, mest lättnad att det höll. Men hur kul som helst är det. Det är lite bråttom hem också för det är hopptävling i morgon, säger Strömsholmstävlingarnas segrare i CCI3*S.

CCI2*S vanns av Finlands Martina Nyman/Eloge. Till skillnad från CCI3* var segermarginalen betryggade till klassens tvåa, Emma Tingsby.

Resultat Strömsholm, Sverige:

CCI3*S

1) Klara Lidén Kiraly, Sverige, Sotomayor 32,1 straffpoäng
2) Stina Arosenius, Sverige, Lorelei-L 32,4 straffpoäng
3) Victoria Carlerbäck, Sverige, Freckenham Ted 34,1 straffpoäng
4) Frida Andersen, Sverige, Kitsch Couture Hpk, 35,0 straffpoäng
5) Jenny Glebenius, Sverige, Canela 37,8 straffpoäng
6) Madelene Gustafsson, Sverige, Miami C 40,4 straffpoäng

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CCI2*S

1) Martina Nyman, Finland, Eloge 35,4 straffpoäng
2) Emma Tingsby, Sverige, Thiago, 41,3 straffpoäng
3) Anna Evertsson Svane, Sverige, Shiralee, 41,6 straffpoäng
4) Alexandra Blackert, Sverige, Patrik af Tollstad, 43,2 straffpoäng
5) Vilma Beiron, Sverige, Sammy Davis, 43,7 straffpoäng
6) Anna Freskgård, Sverige, Clawfinger, 44,4 straffpoäng

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt