Annons
Annons

Strömsholm tillbaka på internationella fälttävlanscenen

Anna Freskgård har tagit Challenger från unghästklasser på Strömsholm till att nu rida CCI2*S på samma tävlingsplats.

Foto: Roland Thunholm

Många godbitar står på programmet vid Strömsholmsdagarna 6-9 juni. En av dem är internationell fälttävlan i klasserna CCI2*S och CCI3*S. Startfälten är välfyllda och spännande namn är på plats.

Tidsprogram internationell fälttävlan Strömsholm 2024:

Torsdag 6 juni
14.00 - 20.00 Dressyr CCI2*S och CC13*S

Fredag 7 juni
16.00 – 20.00 Hoppning CCI2*S och CC13*S

Lördag 8 juni
10.00 – 12.00 Terrängritt CCI2*S
14.00 – 15.30 Terrängritt CCI3*S

Startlistor och resultat fälttävlan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Equisport sänder live Länk till annan webbplats.

Spännande namn i startfälten

Nationell dressyr med Lövsta Future Challenge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och klasser upp till Grand Prix. Nationell hoppning för häst, nationell hoppning för ponny med Folksam Ponnyallsvenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Folksam Ponny Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Nationaldagsfirande med finfint showprogram. Som vanligt händer det mycket vid de klassiska tävlingarna på riksanläggningen Strömsholm.

Program Strömsholmsdagarna 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tidsprogram, startlistor och resultat hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tidsprogram, startlistor och resultat dressyr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och en glädjande byggsten för fälttävlanssverige är tillbaka. För efter att ha tagit paus under 2023 finns alltså internationella fälttävlansklasser åter på programmet. Det innebär ytterligare en chans för svenska ryttare på väg upp i klasserna att få internationell erfarenhet på hemmaplan, och också en möjlighet att ta fram nya hästar utan att resa ut i Europa. Förutsättningar som ofta lyfts fram som viktiga av förbundskapten Fredrik Bergendorff och andra i grenens ledning, när det kommer till grenens utveckling.

Spännande namn har också tagit chansen. OS-aktuella mästerskapsryttaren Frida Andersen rider framtidsstjärnan Kitsch Couture Hpk i CCI3*S, Jenny Glebenius som är med i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram nivå 3 rider Canela i CCI3*S och Anna Freskgård, tidigare mästerskapsryttare med erfarenhet från 5* fälttävlan rider CCI2*S på Clawfinger och Challenger. De utmanas bland annat av Heidi Bratlie Larsen från Norge.

2022 blev det dubbelseger på Strömsholm när CCI2* vanns av Ebba Adnervik/Eloge och CCI3*S av Ebba Adnervik/Blu Kongo.

Övriga svenska arrangörer av internationell fälttävlan 2024 är Gärds Ryttarförening/Kristianstad International Eventing, Össjö Hästsällskap och Segersjö.

Publicerad:

Aktuellt