Annons
Annons

Internationella fälttävlanssäsongen tar fart på allvar

Foto: Hippo Foto Media/Dirk Caremans

I helgen är många svenska fälttävlansryttare i farten på internationella tävlingar. Och hos Tågarpsorten är det nationell fälttävlanspremiär. Säsongen är igång på allvar.

Ebba Adnervik, Henrik Adnervik och Amanda Brieditis red italienska Montelibretti förra helgen, Kristianstad International Eventing går av stapeln under påskhelgen och den här helgen, 23-24 mars, är en lång rad svenska toppekipage på plats i tyska Lumühlen och nederländska Kronenberg.

Just att få se resultatet av hur träning har gått under vintern. Det är nu vi får lite verklig ”koll”.

Nu drar OS-året 2024 i gång på allvar.

– Väldigt spännande. Man väntar alltid på att få i gång säsongen. Just att få se resultatet av hur träning har gått under vintern. Man vet ju inte riktigt hur vi ligger till, en del är lite för pigga och en del väldigt i fas direkt. Det är nu vi får lite verklig ”koll”, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

I Luhmühlen finns bland andra Sara Algotsson Ostholt, Louise Romeike och Malin Asai, tidigare Josefsson, på plats med bland andra sina topphästar Dynamite Jack, Caspian 15 och Golden Midnight. I Luhmühlen gör även Amanda Ingulfsson, Amanda Staam och Amanda Andersson internationell årsdebut.

Startlistor och resultat Lumühlen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I gruppen just under de med stor mästerskapsrutin och medaljframgångar finns bland andra Lina Forsberg som möter några av världens bästa ryttare i Kronenberg.

Startlistor och resultat Kronenberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
ClipMyHorse sänder live från Kronenberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu till helgen, 23-24 mars, är det också nationell fälttävlanspremiär hos Tågarpsortens Ryttarförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Aktuellt