Annons
Annons

Nominera Årets ridskolehäst!

Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.

De tröstar, lyssnar och lär oss fatta galoppen. De får oss att må bra och blir vänner man minns med värme hela livet. På landets cirka 430 ridskolor finns cirka 11 000 ridskolehästar och ponnyer. Kära kollegor och hjältar som möter ryttare i alla åldrar, och får oss att utvecklas.

Priset Årets ridskolehäst har delats ut sedan 2017 och är tveklöst ett av Ryttargalans mest populära utmärkelser. Varje år strömmar hundratals röster in till Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion (RUS), från barn, unga men också vuxna. RUS har ett grannlaga arbete att välja en vinnare.

Ridskolehästen är mångas bästa vän och fostrar även framtidens ledare och ryttarstjärnor.

- Vi utser en värdig vinnare, men priset är en hyllning till alla Sveriges fantastiska ridskolehästar, säger Maria Eriksson, ordförande i RUS som tar fram tio finalister och en segrare.

- En trygg och bra ridskolehäst är ridskolans signum och bästa marknadsförare. Ridskolehästen är mångas bästa vän och fostrar även framtidens ledare och ryttarstjärnor.

Stora Enso är ridsportens sponsor och är därmed också en del av Ryttargalan den 27 november.

Nominera senast 1 oktober

Läs mer om priset och nominera HÄR senast 1 oktober.

Kärleksfulla nomineringar, axplock från 2023

”Är det en nybörjare är han lugn och är det en elev som kan lite och vågar bjuder han på lite allt möjligt”

”Han finns alltid där när man vill gosa eller bara behöver tröst. Han är min bästa vän.”

”Trots sina 162 cm bär hon tryggt runt på de minsta ryttarna. Ibland når inte ens ryttarnas ben nedanför sadeln... Hon om någon kan läsa barnens små signaler och ger alltid en känsla av trygghet”.

”En dröm för personalen att få jobba tillsammans med denna stjärna. Vad mer kan man önska sig?”

”Han är stallets gammgubbe på 28 år. Han är den snällaste hästen och alla älskar han”

”Lugnt och tålmodigt väntar Dennis vid rampen på att ryttaren ska sitta upp och lunkar sedan fram i lagom takt med en lite obalanserad ryttare. Dennis gör allt för sin ryttare.”

”Jag nominerar honom för han har alltid funnits där för en. Ifall man har blivit rädd för att rida så är det bara att rida honom. Han har alltid varit bäst och snäll även fast han kan vara lite busig. Speciellt i skogen. Han kan vara lite bitter men man kan inte sluta älska honom”.

”Han är snäll mot allt och alla, världens mysigaste mys-häst som älskar godis och kramar. Han gillar mys och han gillar att göra sitt jobb på ridskolan."

Publicerad:

Aktuellt