Annons
Annons

Svenska hoppryttare till Gothenburg Horse Show

Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann är redan klar för start under Gothenburg Horse Show 21-25 februari. Han får sällskap av inga mindre än Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Wilma Hellström och Angelica Augustsson Zanotelli.

Det betyder att hela EM-guldlaget kommer till Scandinavium för att rida inför sin hemmapublik. Toppa det med Peder Fredricson och Angelica Augustsson och vi har en riktigt stark blå-gul uppställning. Dessutom presenteras fler svenska namn inom kort.

2024-01-26 Världsettan kommer till Gothenburg Horse Show

Sveriges toppryttare har alla skördat fina framgångar i Scandinavium och bjudit oss på oförglömliga upplevelser. Det var under Gothenburg Horse Show som Peder Fredricson presenterade den nya stjärnhästen H&M All In inför hemmapubliken då de tog sin första riktigt stora seger genom Gothenburg Trophy. Och på tal om det, 1996 blev Rolf-Göran Bengtsson den första svensken i tävlingens då 20 år långa historia att lyckas vinna den prestigefyllda klassen. En seger han återupprepat både 2005 och 2019!

Jens Fredricson, som bland annat har lagguld från både EM och VM, har synts i Scandinavium många gånger, likaså är Wilma Hellström ett känt namn för hemmapubliken. 2023 gjorde hon sin första säsong i världscupen, och med den sista deltävlingen på hemmaplan i Göteborg var pressen stor. Hon höll för trycket och inför fullsatta läktare säkrade den svenska talangen sin biljett till världscupsfinalen.

Det var också i Scandinavium som Angelica Augustsson Zanotelli slog igenom när hon 2011 blev den yngsta personen någonsin att vinna en världscupdeltävling. Arenan fullkomligt exploderade när Onsala-tjejen i sin första femstjärniga tävling satte hela världseliten på plats. Att det fortfarande är på toppnivån som hon hör hemma visade hon senast i Amsterdam, där hon tog en niondeplats i världscupen.

Den internationella hoppningen inleds torsdag 22 februari klockan 18:00 och helgen kröns av söndagseftermiddagens världscuphoppning, Longines FEI Jumping World Cup, där de sista världscuppoängen i den västeuropeiska ligan står på spel.

Program och biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt