Annons
Annons

Glädjebeskedet - världsettan kommer till Gothenburg Horse Show

Dzara Dorchival är en riktig speedkanon. Hon gjorde succé på GHS 2023 tillsammans med Henrik von Eckermann.

Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann har vunnit lagguld i OS, VM och EM. Han är regerande världsmästare och världscupmästare individuellt. Han har toppat världsrankingen längst av alla och skrivit ridsporthistoria. Nu är det klart att GHS-publiken kommer att få se honom på 2024 års tävlingar.

Med flera hästar på den allra högsta nivån bevisar han gång på gång vilken skicklig ryttare han är, och att det är i toppen som han hör hemma. Han vann förra årets totala ranking i västeuropeiska ligan av Longines FEI Jumping World Cup överlägset och är just nu i ledningen av denna säsongs totala ställning. Han rider på en framgångsvåg som aldrig tycks ebba ut.

Nu är det alltså klart att en av svensk ridsports stora stoltheter kommer till Gothenburg Horse Show 2024 och rider inför hemmapubliken i Scandinavium.

Fredagen den 23 februari kl.18.00 rider ryttarna kvalklass på tid för att påverka startordningen till söndagens världscupklass, då den västeuropeiska ligans sista deltävling av Longines FEI Jumping World Cup™ ska avgöras.

Som vanligt på GHS väntas ridsport i världsklass och stor spänning när toppryttarna gör upp om de sista platserna till den åtråvärda världscupsfinalen.

Det finns fortfarande biljetter kvar till årets GHS, säkra din HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt