Annons
Annons

Angelica hoppade hem säsongens första världscuppoäng med en strålande Kalinka: "Hon är tillbaka"

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele (arkivbild).

Ett tidsfel skiljde dem från omhoppning. Men med en felfri och suverän hoppning säkrade Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele nionde plats vid världscupen i Amsterdam och gav ett härligt formbesked.
– Jag är väldigt glad, hon hoppade jättefint, säger Angelica.

De har haft ett tävlingsuppehåll på grund av skada och det 14-åriga stoet har behövt lite tid att komma tillbaka. I Amsterdam kom den där efterlängtade känslan.

– Jag är väldigt nöjd med henne, det känns som att hon är tillbaka. Detta var ett viktigt steg på vägen för oss, säger Angelica Augustsson Zanotelli som inkasserade åtta världscuppoäng tack vare söndagens niondeplats.

Viktigast och mest värt är känslan tillsammans med Kalinka, men världsryttare som hon är så kan hon inte låta bli att gräma sig över den där sekunden som smög över maxtiden.

– Så klart lite surt, det är det alltid. Det känns alltid lite, även om jag är jätteglad.

Angelica åker nu till Spanien för tävlingar med stallets lite yngre stjärnor. Kalinka van de Nachtegaele (äg: Jeniffer Carmichael & ryttaren) och Kendrick 4 (äg: Jumper Horses Sweden) stannar hemma, tar en kort tävlingspaus och matchas mot nästa stora uppgift.

Förhoppningsvis blir det så, det vore verkligen härligt.

Angelica hoppas vara en av dem som får klartecken av förbundskapten Henrik Ankarcrona att rida Gothenburg Horse Show sista helgen i februari.

– Förhoppningsvis blir det så, det vore verkligen härligt, säger Angelica som var enda svenska hoppryttare på plats för världscupen i Amsterdam.

Vann gjorde Irlands Daniel Coyle för andra veckan i rad. Precis som i Leipzig red han en omhoppning det slog gnistor om och vann med nästan tre sekunder före hemmaryttaren Willem Greve.

Nu återstår världscupomgångar i Bordeaux och Göteborg innan biljetterna till finalen i Riyadh 16-20 april delas ut. Henrik von Eckermann är fortsatt i totalledning med Peder Fredricson på plats nummer sex. Båda är klara för final.

Resultat

Longines FEI Jumping World Cup, 160-hoppning med omhoppning:

1) Daniel Coyle, Irland, Legacy, 0+0 fel, 35,45 sek
2) Willem Greve, Nederländerna, Highway TN N.O.P, 0+0 fel, 38,33 sek
3) Jur Vrieling, Nederländerna, Griffin van de Heffinck, 0+0 fel, 40,40 sek
9) Angelica Augustsson Zanotelli, Sverige, Kalinka van de Nachtegaele, 1 fel, 73,10 sek

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i Västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se klassen på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se klassen på FEI TV/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt