Aktuellt

Samarbetspartner

Aktivitetskalender

Samarbetspartner

häst

Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

häst

Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare.

häst

Vill du arbeta med människor och hästar? Ridledarutbildningen vänder sig till dig som vill leda rid- och teorilektioner på grundläggande nivå och lära dig mer om vad det innebär att arbeta som ridlärare.

häst

Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. Kunskapen om god, säker och hållbar hästhållning ska genomsyra ridsporten.

häst

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Samarbetspartner

Nyheter från distriktet

 • Trollhättans FRK söker Verksamhetschef
  Trollhättans Fältrittklubb söker nu efter en verksamhetschef, med stort engagemang för hästvälfärd och verksamhetsutveckling.
 • Ridskolekonferens 19 maj
  I samarbete med RF SISU Västra Götaland bjuder vi in till en konferensdag den 19 maj för våra ridskoleföreningar. Temat för dagen är "Social License to Operate - Ridskolans roll".
 • Fortbildning för Ridlärare (SRL I-III) och licensierade B- och C-tränare
  Västergötlands Ridsportförbund bjuder in till fortbildning för SRL I-III och licensierade B-och C-tränare, med temat Hästvälfärd - social License to Operate - Tränarens- och Ridlärarens roll.
 • Digital träff - Ny i föreningsstyrelsen
  Torsdagen den 11 april bjuder vi in till en träff för dig som är ny i styrelsen på din ridsportförening, men även för dig som har suttit några år men som vill få mer kunskap och inspiration i ditt fortsatte arbete som förtroendevald.
 • Vi i stallet - distriktsfinal 2024
  Söndag 26 maj arrangerar Distriktets Ungdomssektion (DUS) Distriktsfinalen i kunskapstävlingen "Vi i stallet", hos Trollhättans Fältrittklubb, med start kl. 9.30.
 • Lagledare/tävlingsarrangör för vårens lagserier
  Är du lagledare eller tävlingsarrangör till någon av vårens serier, div 1 eller div 3 i Västergötland?

Nyheter SvRF

RF -SISU Västergötland