Aktuellt

Aktivitetskalender

Samarbetspartner

häst

Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

häst

Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare.

häst

Vill du arbeta med människor och hästar? Ridledarutbildningen vänder sig till dig som vill leda rid- och teorilektioner på grundläggande nivå och lära dig mer om vad det innebär att arbeta som ridlärare.

häst

Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. Kunskapen om god, säker och hållbar hästhållning ska genomsyra ridsporten.

häst

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Samarbetspartner

Nyheter SvRF

RF -SISU Västergötland

 • Nu kan idrottsföreningar söka elstöd
  31 maj 2023 13:26 Mellan 30 maj och 25 september 2023 kan föreningar i el-område 3 och 4 söka elstöd. Ansökan görs hos Skatteverket och kräver ett visst förberedande arbete av föreningen.
 • Karl-Erik Nilsson tar vid som ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
  29 maj 2023 11:46 Sista dagen under Riksidrottsmötet blev en händelserik dag där stämman beslutade om ny ordförande och valde in flera förbund som nya medlemmar.
 • Gå med i Pride-paraden under West Pride
  25 maj 2023 13:01 West Pride arbetar för en jämlik värld och ett jämlikt Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Inför varje års Pridefestial lyfter West Pride därför ett aktuellt ämne för HBTQI-personer. Temat för festivalen 2023 är ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv”.
 • Ideella ledare helt avgörande för idrotten
  23 maj 2023 11:01 Många ideella ledare valde att inte komma tillbaka till idrotten efter pandemin. Det är oroande eftersom idrottsrörelsen behöver fler som engagerar sig. Alla behövs, från tränare och korvgrillare till skridskoslipare och kassörer.
 • Ledare från Västra Götaland får fina utmärkelser
  22 maj 2023 08:02 Flera ledare från Västra Götaland får äran att ta emot Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Det är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott.
 • Idrotten i Västra Götaland möttes för distriktsstämma
  18 apr 2023 20:38 På tisdagen hölls årsmöte för RF-SISU Västra Götaland. Distriktsstämman är idrottsrörelsens högsta beslutande organ på regional nivå. Röstberättigade ombud från olika idrotter såg tillbaka på 2022 och pekade ut gemensam riktning framåt.