Om oss

Västerbottens Ridsportförbund (VRIF) bildades 1992 och är en ideell förening, som arbetar som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRF:s ändamål. VRIF är som distriktsförbund inom SvRF också specialdistriktsförbund inom Riksidrottsförbundet (RF).

Distriktet är, liksom förbundet och klubbarna, uppbyggt kring sektionerna Ungdom, Utbildning och Tävling. Sektionerna arbetar med att utveckla och förbättra verksamheten på respektive område. Distriktet svarar för den regionala samordningen och utvecklingen. Vi har direktkontakt med klubbarna och är en länk mellan klubbar och förbund.

Vi har 22 klubbar i tolv kommuner. Medlemsantalet hos våra klubbar är ca 4 500 varav 3 000 är lektionsryttare som rider en gång i veckan. Det innebär att cirka 135 000 ridtimmar görs på våra ridskolor varje år. Minst lika mycket tid tillbringas på ridskolan med avsutten verksamhet. Vi har cirka 900 medlemsägda hästar som nyttjas samt minst 300 000 timmar som ägnas åt avsutten verksamhet - totalt minst 760 000 verksamhetstimmar/år.

Vi har cirka 150 handikappade ryttare och kuskar som rider eller kör en gång i veckan.

För kontakt med vårt kansli, skicka ett mail till vasterbotten@ridsport.se.

Information om distriktets ansvarsområden och basutbud finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Innehåll

Aktuellt