Annons
Annons

Hårfin marginal från segerkamp med svensk stjärnglans

Foto: Haide Westring

Omhoppningen i Rolex Grand Prix of Geneva var en av årets tuffaste. När de 13 ekipagen hade gjort upp blev det till slut amerikansk seger.

Så nära det var. Men när en av årets fyra Grand Slam skulle avgöras på söndagen sa Henrik von Eckermann och Peder Fredricson till slut hej då till årets tävlingar i Genéve med varsitt nedslag tillsammans med King Edward (äg: Dufour Stables AG) och Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf).

Medan Peder och Catch Me Not S rev hinder fem hade Henrik von Eckermann tre språng kvar när bommen föll. I övrigt lämnade ekipaget sin vana trogen gott om luft mellan sig själva och hindren. Med en snabbare tid slutade Peder först i resultatlistan av de två med en 16:e plats, Henrik von Eckermann på plats 20.

Foto: Haide Westring


Trots att publiken gick miste om att se de båda supersvenskarna i omhoppning var det en Rolex GP som levde upp till sitt rykte vad gäller kvalitet och toppsport. Ledartiden pressades gång på gång och siste ryttare ut blev också den snabbaste när USA:S McLain Ward snuvade hemmaryttaren Martin Fuchs på en tredje GP-seger i Genéve

För de båda svenskarna väntar nu närmast världscuptävlingar i London kommande vecka.

Genéve, Schweiz, internationell hoppning
Rolex Grand Prix of Geneva 1,60-hoppning med omhoppning: 1) McLain Ward, USA, HH Azur, 0+0 fel, 38,43 sek 2) Martin Fuchs, Schweiz, Leonie jei, 0+0 fel, 39,77 sek 3) Shane Sweetnam, Irland, James Kann Cruz 0+0 fel, 40,48 sek 16) Peder Fredricson, Sverige, Catch Me Not S ,4 fel, 73,30 20) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward, 4 fel , 74,11

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt