Aktuellt

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Svensk ungdomsledarkurs rullas ut i Europa
  4 dec 2023 15:26 I ett halvt sekel har unga inom ridsporten fått möjlighet att utveckla sitt ledarskap genom Svenska Ridsportförbundets ungdomsledarkurs. Via det europeiska förbundet EEF får ungdomar i fler länder nu chans att ta del av våra lärdomar genom ett liknande program där Ungern är först ut.
 • Hermine De Geer och Julia Oskarsson får Petrus Kastenmans stipendium
  3 dec 2023 23:35 År 1956 tog Sverige OS-guld i fälttävlan genom Petrus Kastenman. Till hans minne delar familjen Kastenman ut stipendium till unga lovande fälttävlansryttare under Sweden International Horse Show. Årets mottagare heter Hermine De Geer och Julia Oskarsson.
 • Fransk seger när Frida tog Box Compris till pallen i karriärens sista start
  3 dec 2023 22:40 När Top 10 Indoor Eventing avgjordes på Sweden International Horse Show fick Box Compris vara med på prisutdelning i sin sista start. Frida Andersen sa hej då till stoets tävlingskarriär med en tredjeplats inför en närmast galen hemmapublik. – Att hon fick ett så fint avslut betyder jättemycket, säger Frida Andersen.
 • Henrik von Eckermann toppade helgen med placering i världscupen
  3 dec 2023 20:26 Henrik von Eckermann jagar sin första seger i FEI World Cup Jumping den här säsongen. I La Coruna kom han nära men ett nedslag höll honom från segern.
 • Petronella Anderssons blågula segermagi fick SIHS att koka
  3 dec 2023 20:09 Det kunde inte slutat bättre. Petronella Andersson och Odina Van Klapscheut stod för en briljant omhoppning i Sweden Grand Prix och vann före fartkanonerna Harrie Smolders och Peder Fredricson. – Det är verkligen toppsport här och man kan aldrig ta något för givet, jag är väldigt stolt och väldigt tacksam för min häst, säger Petronella Andersson.
 • Selma årets vinnare av Prins Carl Philips pris
  3 dec 2023 16:17 Hon var sist ut och gjorde exakt det som krävdes. Segern i finalen av Prins Carl Philips pris gick till Selma Gustafsson Thelin och Barravalley Shadow.

RF -SISU Västerbotten

 • RF-SISU Västerbottens adventskalender – tips och material för din förening
  1 dec 2023 06:00 Välkommen till RF-SISU Västerbottens adventskalender! Varje dag fram till jul kommer vi att dela inspirerande material och tips för att stärka och utveckla din förening. Häng med!
 • Skellefteå FF tar ansvar för att utbilda sig om våld
  21 nov 2023 08:31 "Idrotten fri från våld", så heter utbildningen som vi på RF-SISU Västerbotten lanserar i samband med den årliga kampanj- och aktivitetsveckan, ”En vecka fri från våld”. Skellefteå FF:s P17-lag är ett av lagen i länet som genomfört utbildningen – och som tar ansvar för att arbeta våldsförebyggande.
 • Linnea Claeson föreläste om jämlikhet, respekt och civilkurage
  14 nov 2023 09:32 Förra veckan arrangerade Storumans kommun, Storumans IK och RF-SISU Västerbotten en föreläsning med människorättsaktivisten, feministen, föreläsaren och juristen, Linnea Claeson.
 • Idrottens hjärta klappar för folkbildning
  17 okt 2023 09:00 RF-SISU Västerbotten har en lång tradition av att jobba med folkbildning och framför allt med lärgruppen som metod. Den här veckan riktar vi extra uppmärksamhet mot idrottens folkbildning och sprider kunskap och goda exempel i våra sociala medier.
 • IKSU Kendo arbetar för en dopingfri idrott
  11 okt 2023 09:36 Vecka 41 är en nationell uppmärksamhetsvecka för att belysa problematiken med dopning inom idrotten och i samhället i stort. I samband med veckan uppmärksammar vi IKSU och IKSU Kendo som kontinuerligt arbetar med antidopingfrågan inom sin förening och sektion.
 • Samtal om normer och inkludering inom idrotten
  29 sep 2023 13:46 I samband med Umepride samtalar vi om normer inom idrotten och hur dessa normer kan påverka allas möjlighet att vara med i idrottsrörelsen.