Aktuellt

häst

Erla är majprofilen! Läs mer om 14-åringen som tagit plats i landslaget i dressyr och som gillar tävling och sport i alla dess former. 

häst

Allt om Grönt kort! En viktig utbildning inför tävling. Läs mer om Grönt kort och aktuella kurser i distriktet.

häst

Söker du jobb inom hästnäringen? Här finns lediga tjänster inom distriktet med platsannonser från våra föreningar.

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Kalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • Småland Ridskole Equitation by Jönköping Horse Show
  Smålands Ridsportförbund i samarbete med Jönköping Horse Show presenterar Småland Ridskole Equitation. Specialhoppning med inverkan, för småländska ridskoleryttare.
 • Ridskole-DM i hoppning
  Smålands Ridsportförbunds utbildningssektion bjuder in elever på alla småländska ridskolor till ridskole-DM i hoppning 2024. Med kval till Smålands Ridskole Equitation presented by Jönköping Horse Show.
 • Småland Equitation by Jönköping Horse Show
  Smålands Ridsportförbund i samarbete med Jönköping Horse Show presenterar Småland Equitation Challenge. Specialhoppning med inverkan, för småländska ryttare på LC/1.00-nivå på ponny och häst.
 • Träffar för verksamhetsledare
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till tre digitala träffar för verksamhetsledare på småländska ridskolor under hösten 2024.
 • Resultatklart i ponnyettan
  Västerviksortens Ryttarförening och Mörbylångadalens Ridsällskap tog hand om segern i sin respektive zon när division 1 hoppning för ponny avgjordes med omgång 3.
 • Grankärr vann ponnyettan
  Grankärrs Gränsryttare tog hand om segern i division 1 dressyr för ponny som avgjordes med omgång 3 i Grankärr den 18 maj.
 • Fyra medaljer på dressyr-SM
  Det blev hela fyra småländska medaljer när Folksam SM i dressyr och paradressyr avgjordes på Grevagården under vecka 19.

Nyheter - SvRF

 • Vi avråder från viktgränser – för hästens och människans bästa

  Den senaste månaden har viktgränser på ridskolor diskuterats i media. Svenska Ridsportförbundet rekommenderar inte att ridskolor har viktgränser för sina elever. Både för hästens och människans bästa. Behöver ni som förening stöd i detta, hör av er till våra föreningsrådgivare.
 • Nu släpps de första biljetterna till vinterns stora hästfest

  Med lite drygt sex månader kvar släpps de första biljetterna till årets Sweden International Horse Show på Sveriges Nationalarena. Från och med fredagen 24 maj finns möjlighet att köpa Guldweekend, för de som vill maximera upplevelsen, och Föreningsbiljetter, för klubbkompisar som vill gå på showen tillsammans. Övriga biljetter släpps till försäljning 25 juli.
 • Gediget jobb och klockrent kommunsamarbete gav Järfälla RF kvalitetskylt

  Nu kan Järfälla Ryttarförening utanför Stockholm spika upp den stolta skylten Kvalitetsmärkt ridskola på stallväggen. - Helt fantastiskt och en viktig milstolpe för oss. Det här har vi jobbat för länge säger Anna Tholander, stolt verksamhetschef.
 • Prenumerera på Svenska Ridsportförbundets nyhetsbrev

  Brevet riktas framför allt till dig som är aktiv i en förening, ideellt eller som anställd. Du kanske sitter i styrelsen, ungdomssektionen eller i tävlingskommittén, jobbar på ridskolan eller i stallet, eller är engagerad på annat sätt i din förening?
 • Har du koll på antidoping för häst?

  Varje år upptäcks ett eller ett par fall med dopade eller otillåtet medicinerade hästar inom svensk ridsport. De allra flesta fallen beror på okunskap så se till att ha koll på vad som gäller. Här hittar du en kort summering av det viktigaste att känna till rörande doping och otillåten medicinering samt länkar till ytterligare kunskap.

Nyheter - RF-SISU

 • Renovering – om Smålands idrottsföreningar själva får välja

  Nästan hälften av idrottsföreningarna i Småland anser att renovering är det viktigaste när det gäller utveckling av idrottsanläggningar. Det visar resultatet av Riksidrottsförbundets enkätundersökning riktad mot idrottsföreningar med syftet att bättre förstå föreningars anläggningssituation.
 • Läckande tak och trasiga toaletter – renoveringsbehov utmaning för idrottsföreningar

  Renoveringsbehovet av idrottsanläggningar är en växande utmaning för både idrottsföreningar och kommuner. Behovet är stort över hela landet, oavsett om det gäller idrottshallar, utomhusmiljöer eller klubbstugor. Att renovera innebär också en möjlighet till omställning för att möta nya behov och nya målgrupper.
 • IdrottOnline: Roller som föreningar har skapat tas bort

  För att få relevant och kvalitetssäker data som kan användas för att vidareutveckla idrottsrörelsen krävs hög kvalitet på den data som strömmar mellan idrottsrörelsens system. Nu genomför vi ett par förändringar för att få bättre datakvalitet, bland annat ny rollhantering och att roller som föreningar tidigare har skapat i IdrottOnline tas bort.
 • Gripenbergs BK arbetar för ett bättre matchklimat

  Sedan tre år tillbaka arbetar Gripenbergs BK för ett bättre matchklimat. Genom att involvera föräldrar som matchvärdar och utbilda både barn och vuxna, skapar klubben en inkluderande och trivsam tävlings- och träningsmiljö.
 • O-Ringen – en livsstil och gemenskap för generationer inom orienteringsvärlden

  I orienteringsvärlden delar både Thomas Albinsson och Kjell Nero en passion för O-Ringen, där tävlingen inte bara är en tradition utan också en viktig del av deras livsstil. Genom tävlingens spänning och gemenskapen inom sporten upplever de en stark sammanhållning och glädje som sträcker sig över generationer.