Aktuellt

häst

Amanda är decemberprofilen! Läs mer om hoppryttaren från Nybro som är nybliven bronsmedaljör på SM och är bäst när det gäller. 

häst

Allt om Grönt kort! En viktig utbildning inför tävling. Läs mer om Grönt kort och aktuella kurser i distriktet.

häst

Söker du jobb inom hästnäringen? Här finns lediga tjänster inom distriktet med platsannonser från våra föreningar.

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Kalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • Fortbildning: Banbyggare
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till fortbildning för verksamma banbyggare i hoppning.
 • Lagledarträff
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till digital lagledarträff för föreningar som planerar att delta i våra serier under 2024.
 • Ridskole-DM i Working Equitation
  Smålands Ridsportförbunds utbildningssektion bjuder in elever på alla småländska ridskolor till ridskole-DM i Working Equitation 2024.
 • Träffar för verksamhetsledare
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till tre digitala träffar för verksamhetsledare på småländska ridskolor under våren 2024.
 • Ridskole-DM i dressyr 2023
  Den 19 november arrangerades ridskole-DM i dressyr på Värnamobygdens Ryttarförenings anläggning. DM:et genomfördes i samarbete med Agria Djurförsäkring Häst.
 • SM-silver till Elvira
  Elvira Aaby-Ericsson från Växjöortens Fältrittklubb tog juniorsilver när inomhus-SM i hoppning avgjordes i Borås under vecka 45.

 • Överdomarfortbildning dressyr
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till fortbildning för överdomare i dressyr. 17 februari i Växjö.

Nyheter - SvRF

 • Henrik von Eckermann historisk - etta på världsrankingen igen

  Henrik von Eckermann slår rekord som den som legat längst tid som etta på världsrankingen när han vid FEI:s senaste uppdatering ligger i topp - för 17:e månaden i sträck.
 • Svensk ungdomsledarkurs rullas ut i Europa

  I ett halvt sekel har unga inom ridsporten fått möjlighet att utveckla sitt ledarskap genom Svenska Ridsportförbundets ungdomsledarkurs. Via det europeiska förbundet EEF får ungdomar i fler länder nu chans att ta del av våra lärdomar genom ett liknande program där Ungern är först ut.
 • Hermine De Geer och Julia Oskarsson får Petrus Kastenmans stipendium

  År 1956 tog Sverige OS-guld i fälttävlan genom Petrus Kastenman. Till hans minne delar familjen Kastenman ut stipendium till unga lovande fälttävlansryttare under Sweden International Horse Show. Årets mottagare heter Hermine De Geer och Julia Oskarsson.
 • Fransk seger när Frida tog Box Compris till pallen i karriärens sista start

  När Top 10 Indoor Eventing avgjordes på Sweden International Horse Show fick Box Compris vara med på prisutdelning i sin sista start. Frida Andersen sa hej då till stoets tävlingskarriär med en tredjeplats inför en närmast galen hemmapublik. – Att hon fick ett så fint avslut betyder jättemycket, säger Frida Andersen.
 • Henrik von Eckermann toppade helgen med placering i världscupen

  Henrik von Eckermann jagar sin första seger i FEI World Cup Jumping den här säsongen. I La Coruna kom han nära men ett nedslag höll honom från segern.

Nyheter - RF-SISU

 • Gemenskap – kärnan i det ideella arbetet hos Team Råsa Hästklubb

  Team Råsa Hästklubb startade så sent som 2017. Då var det 20 aktiva medlemmar, idag är medlemsantalet 102. En ökning som ställer krav på högre engagemang och mer ideellt arbete. Men det är ingenting som skapar problem hos Eksjöföreningen.
 • Nytt kontor i Vaggeryd

  RF-SISU Småland har hela Småland som arbetsfält. Med ytterligare ett kontor finns vi nu på nio ställen i distriktet.
 • Stipendier till framtidens stjärnor

  Sedan 1983 har Länsförsäkringar Jönköping, i samverkan med oss, delat ut juniorstipendium till fyra lovande idrottare i Jönköpings län. Nu är det dags att kora 2024 års stipendiemottagare.
 • Välkomna på inspirationsträff om e-sport för att engagera fler ungdomar till er förening!

  Välkomna till ”Mötesplats: Idrott X E-sport” den 23 november i Jönköping. Under träffen får du inspiration och en större förståelse för hur e-sporten kan gynna er förenings verksamhet.
 • Orange Day – Idrotten står upp mot våld mot kvinnor

  Den 25 november är det internationella dagen mot våld mot kvinnor – Orange Day. Dagen är instiftad av FN och inleder en internationell kampanj för att stoppa våldet mot kvinnor. Vi i idrottsrörelsen tar självklart ställning mot våldet mot kvinnor!