FOTO: Mikael Sjöberg

Ridskola

Ridskolan är en plats att må bra och växa på tillsammans med hästar och människor, hela livet. Vi erbjuder ridsport med kvalitet och en bred verksamhet ledd av utbildad personal, där du kan utvecklas på dina villkor. I allt vi gör är säker hästhantering grunden. Vi vill väcka din nyfikenhet att lära mer om hästar och ridning. Och öppna dörren till en hel härlig hästvärld.

Ridskolan erbjuder både häst- och ridutbildning. Hästkunskapen är superviktig och det finns massor att lära! Hästar och ridning kräver fullt fokus och i sadeln ska många muskelgrupper arbeta samtidigt.

Ofta är det du som elev som ansvarar för att borsta och göra iordning hästen inför lektionen. Kom i god tid så att du undviker att stressa. I början finns det förstås hjälp att få. Tänk också på att du behöver tid för att ta hand om hästen efter ridlektionen.

Det behövs ingen dyr utrustning för att börja rida. Ett par stadiga kängor eller stövlar med klack är bra och ett par bekväma byxor. Hjälm är obligatoriskt men finns vanligtvis att låna på ridskolan de första gångerna.

  • Kontakta distriktet om du vill hitta en ridskola att rida på i ditt närområde. Ni kan även söka bland våra föreningar.

Ta vara på tiden i stallet. Det ger dig och hästen en bra start tillsammans.

Innehåll

Tips till föräldrar

  • Var gärna med och stötta ditt barn. Det är roligt att dela ett intresse.
  • Som förälder kan du ibland få hjälpa till att leda ponnyn/hästen. Ta på dig rejäla skor.
  • Undvik att prata med barnet under ridlektionen. Det stör barnets fokus och stör lektionen.
  • Skynda långsamt. Att lära sig rida tar tid och kräver många upprepningar. Att forcera utvecklingen är sällan bra.
  • Spendera gärna mycket tid i stallet. I hästvärlden lär vi genom att göra.

Respektera ridlärarens instruktioner och upplägg. Du är alltid välkommen att kontakta ridläraren utanför lektionstid.

Detta ryms i ridpriset