Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Annons

häst
häst
häst

Verksamhetskalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Trippel i andraplatser för Henrik von Eckermann i Rolex Top 10 Final
  9 dec 2023 05:30 Henrik von Eckermann kom till Genève för att försvara sin Top 10-titel från förra året men hemmaryttaren Steve Guerdat blev ett för tufft motstånd. Istället blev det en tredje andraplats för världsettan.
 • Dags för internationell ponnymätning
  8 dec 2023 10:35 9 och 11 januari är det dags för internationella ponnymätningar i Sverige. Anmälan är öppen 8–22 december.
 • Vi försäkrar dig!
  8 dec 2023 10:18 Visste du om att du som medlem i en av våra ridsportföreningar automatiskt är försäkrad hos Folksam? Alla som är medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas nämligen av en olycksfallsförsäkring via Folksam. Det är både en medlemsförmån och en trygghet.
 • Kramfors Ridklubb är Årets kämpar: ”Här är det inget konstigt att vara annorlunda”
  7 dec 2023 20:17 Varje vecka kommer 55 elever med funktionsvariation till Kramfors Ridklubb för att rida och umgås med hästar. En vinnande verksamhet som belönades med Patrik Kittels pris Årets kämpar på Ryttargalan. –Hit är alla välkomna precis som de är. Här är det inget konstigt att vara annorlunda, säger ridläraren Sara Nilsson.
 • Dröm dig tillbaka till SIHS 2023 - och ladda om till nästa års hästfest
  7 dec 2023 14:22 Sweden International Horse Show 2023 bjöd på toppsport i hela fem grenar, toppat med showinslag i världsklass. Den totala publiksiffran landade på 77 957 med en toppnotering för lördagseftermiddagen, då 11 824 personer såg den populära matinéföreställningen. Planera in nästa års SIHS redan nu: den 28 november-1 december 2024 är det dags igen!
 • ATG Riders League är klart för nästa säsong
  7 dec 2023 14:00 Hoppningens nationella superserie ATG Riders League, med stora prispengar och fartfyllda hoppningar, fortsätter även nästa säsong. Nu är alla tävlingsplatser och datum för säsongen 2024/2025 spikade – inklusive en totalfinal under Gothenburg Horse Show i Scandinavium 2025. – Svenska Ridsportförbundet och ATG fortsätter att tillsammans stärka den nationella sporten ännu mer, säger hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona.

RF -SISU Östergötland

 • Lär och laga nyttiga mellanmål
  28 nov 2023 08:00 Genom att äta en näringsrik och allsidig kost ger man sig själv de bästa förutsättningarna för att må bra och prestera bättre. Men vad är egentligen bra mat och hur ser en sund måltid ut? Det och många fler frågor kan man få svar på om man bokar en praktisk föreläsning med Erik Hellmén, sakkunnig i nutrition på RF-SISU Örebro län.
 • Idrottsklivet sänker trösklar i utsatta områden
  21 nov 2023 08:00 Idrottsrörelsen levererar meningsfull fritid till våra barn och unga, varje dag, året runt och bidrar med många värden för individer, familjer och samhälle. Genom satsningen Idrottsklivet stärks idrottsrörelsens närvaro i utsatta områden och ger fler möjlighet att kliva in i föreningsvärmen.
 • Utbildning och samverkan inom parasport
  17 nov 2023 08:25 Idrotten ska vara tillgänglig för alla, det är en viktig del av idrottsrörelsens uppdrag. RF-SISU Örebro län vill därför stärka och utveckla idrottsverksamhet för personer med funktionsnedsättning, vilket omfattar både parasport och dövidrott. Inom parasport omfattas idrottsverksamheter som riktar sig till personer med syn-, rörelse och intellektuell funktionsnedsättning. Vill du lära dig mer om parasport? Välkommen på utbildning den 7 december!
 • Idrotten - en viktig part i omställningsarbetet till nära vård
  8 nov 2023 15:03 Just nu pågår en stor omställning inom Sveriges kommuner och regioner till ”nära vård”. Ett fokusområde i omställningen är främjande och förebyggande arbete och en central del är att olika aktörer i samhället samarbetar för invånarnas bästa. Därmed är idrotten är en viktig del i omställningsarbetet.
 • Fler barn och unga i rörelse under höstlovet
  1 nov 2023 12:15 Även om många i första hand tänker på sportlovet som det lov då barn och unga uppmuntras till aktivitet och rörelse så finns det ingen anledning till att inte göra det även under höstlovet, det tycker i alla fall Mullhyttans IF och Gropens IF. I ett unikt samarbete bjuder de in barn- och unga i närområdet till att testa padel med målet att få fler i rörelse och nå de som ännu inte har fastnat för någon idrott.
 • När krisen kommer är det viktigt att ha en plan
  23 okt 2023 08:00 Våldet eskalerar i samhället och vi har sett exempel på hur den också drabbar idrottsrörelsen. Med anledning därav behöver vi inom föreningslivet vidta säkerhetsåtgärder. RF-SISU Örebro län har därför tagit fram en guide som kan hjälpa er förening att ta fram eller uppdatera er krisplan.