Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Annons

häst
häst
häst

Verksamhetskalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Nominera Årets ridskolehäst!
  11 jul 2024 11:48 Ridskolehästar gör ett av ridsportsveriges viktigaste hästjobb och betyder så mycket för så många. Nominera till priset Årets ridskolehäst, som presenteras av Stora Enso och delas ut på Ryttargalan.
 • Trygga team: Milen inget hinder för Vindelns Ridklubb
  5 jul 2024 14:36 Love Laine, 20, från Mockträsk utanför Boden har 150 mil till finalen i Folksam Ponnyallsvenska. Till lagkamraterna i Vindelns Ridklubb utanför Umeå är det 30. Men det hindrar inte lagsammanhållningen. - Vi ses på tävlingar och olika träffar och är ett väldigt härligt gäng. Det är aldrig några konstigheter. Alla är på samma spår, säger han.
 • Nicole Holmén: ”Var snäll och en schysst kompis”
  5 jul 2024 12:00 Som förebild och lagkamrat gäller det att vara schysst; ”Du ska bara vara snäll mot alla. Och det kan ju inte vara så svårt ”. Det säger hoppryttaren Nicole Holmén som tipsar om trygga team och peppar finalisterna i Folksam Ponnyallsvenska inför start i Falsterbo Horse Show. Här är några av hennes tips.
 • Petronella Andersson etablerade ny stjärnhäst - dubbelnolla i Aachens Nations Cup
  4 jul 2024 23:55 Två omgångar över 1,60 vid världens mest traditionsrika nationshoppning. Då slog Petronella Andersson och Opaline de W&S till med två felfria rundor inför 40 000 på läktaren i tyska Aachen. – Fantastiskt fina rundor, det är en jättefin häst som hon har matchat så bra, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.
 • Här är svenska EM-laget i WE
  3 jul 2024 14:04 Nu är laguttagningen till EM i working equitation för seniorer klar och det är en stark trupp med stor erfarenhet som skickas till Oboriste, Tjeckien i september.
 • Ny karenstids- och förbudslista
  1 jul 2024 08:47 Svenska Ridsportförbundets förbundsveterinär Peter Kallings informerar om ändringar och förtydliganden i Karenstids- och förbudslistan för tävling. De nya bestämmelserna gäller från och med idag, den 1 juli 2024.

RF -SISU Östergötland

 • Utbildning av unga ledare bidrar till trygg idrott
  18 jun 2024 10:56 Många av länets idrottsföreningar erbjuder barn och unga att delta i sommarskolor för att skapa meningsfull fritid under sommarlovet. Ledare för dessa sommarskolor är ofta ungdomar som själv håller på med idrotten och många av dem går in i ledarrollen för första gången. För att ge dem en bra grund att stå på erbjuder RF-SISU Örebro län en utbildning i syfte att skapa trygga och inkluderande idrottsmiljöer.
 • En tom ledartröja fick Fabien att kliva fram
  13 jun 2024 08:00 Ledare är en förutsättning för att idrottsföreningar ska kunna bedriva verksamhet. Som ledare kan man ha olika roller och drivkrafter. Handbollstränaren Fabien Manirebanimpuhwes drivkraft är att skapa meningsfull fritid och se glädjen hos barnen.
 • Bristen på ledare begränsar tennisklubbens verksamhet
  11 jun 2024 08:58 Ledare är en förutsättning för att idrottsföreningar ska kunna bedriva verksamhet. Som ledare kan man ha olika roller och drivkrafter. Tennistränaren Jon Sörenson är både vice ordförande och tränare i Lindesbergs tennisklubb.
 • Alla barn och unga i Örebro län har rätt till ett aktivt och hälsosamt liv
  4 jun 2024 08:00 Tillsammans med Region Örebro län och länets kommuner har RF-SISU Örebro län påbörjat ett samarbete med Generation Pep med målet att alla barn och unga i Örebro län ska kunna leva ett aktivt och hälsosamt liv. Josefin Sejnelid och Malin Bengtsson jobbar bland annat med Mat- och rörelsesatsning i förskolan som är en del av initiativet Pep Kommun.
 • Gropens IF renoverade med hjälp av anläggningsstöd
  27 maj 2024 11:58 Tillgången på ändamålsenliga anläggningar och idrottsmiljöer är en förutsättning för att kunna bedriva bra barn och ungdomsverksamhet. Men behovet av fler och bättre anpassade lokaler är stort i vårt idrottsdistrikt. – Många av anläggningarna byggdes under 60- och 70-talet och har passerat ”bäst-före-datum”, säger Jasmin Benca, anläggningsansvarig på RF-SISU Örebro län.
 • Nu rullar bollen vidare
  20 maj 2024 14:16 Pojkar och flickor, kvinnor och män ska ha lika möjligheter och villkor att leda och utöva idrott. Trots det präglas fotbollen och andra idrotter av att det skapades för män av män. ”Sätt bollen i rullning” är ett projekt med uppdrag att förändra den bilden.