Ungdom

Ung i ridsporten? Du kan påverka framtiden!

Ridsporten är ung, mer än hälften av alla medlemmar i landets ridklubbar är under 26 år. Genom vår unika struktur ges du som ung chansen att tidigt lära dig besluta om, driva och genomföra projekt. Att få förtroendet att leda och påverka är ett stort, och inte minst, utvecklande ansvar.

Som ung i ridsporten har du alla möjligheter att påverka. Inte bara frågor som rör barn och ungdomar, utan ambitionen är att ha unga engagerade i ridsportens alla verksamheter. Att unga finns med där besluten fattas, från lokal till central nivå, är ganska unikt.

Placeholder
Unga trygga ledare 2022 Barnens spelregler

US

För att föreningen ska beviljas anslutning till Svenska Ridsportförbundet måste det finnas en ungdomssektion (US).

DUS

I landets 19 ridsportdistrikt finns DUS, den viktiga länken mellan föreningarnas US och den Centrala ungdomssektionen, CUS.

CUS

På central nivå finns Centrala ungdomssektionen (CUS). Här engagerar sig unga för andra unga.

Årets Ungdomsledare och US

Ledare är viktiga förebilder som står för både trygghet, inspiration och kunskap i föreningen. Östergötlands Ridsportförbunds medlemsföreningar har hundratals unga ledare som gör en ovärderlig insats för ridsporten.

DUS Ridsport 2025 planscher

DUS Årsmöte

DUS årsmöte

Vi i stallet 2021 lag Heda RK

Vi i stallet

Vi i stallet-tävling startar den 1 maj och pågår fram till 31 oktober. Vi i stallet är ett roligt sätt för ungdomar att utveckla hästkunskapen tillsammans med hästar och kompisar i stallet.

Hästkunskap Cup

Hästkunskap Cup är en tävling där man via olika stationer testar både praktiska och teoretiska färdigheter.