Årets Ridskola 2021 Nyckelryttarna

Årets ridskola i Östergötland 2021: Nyckelryttarna i Motala

Ridskola

Ridskolan är en plats att må bra och växa på tillsammans med hästar och människor, hela livet. Vi erbjuder ridsport med kvalitet och en bred verksamhet ledd av utbildad personal, där du kan utvecklas på dina villkor. I allt vi gör är säker hästhantering grunden. Vi vill väcka din nyfikenhet att lära mer om hästar och ridning. Och öppna dörren till en hel härlig hästvärld.

Ridskolan erbjuder både häst- och ridutbildning. Hästkunskapen är superviktig och det finns massor att lära! Hästar och ridning kräver fullt fokus och i sadeln ska många muskelgrupper arbeta samtidigt.

Ofta är det du som elev som ansvarar för att borsta och göra iordning hästen inför lektionen. Kom i god tid så att du undviker att stressa. I början finns det förstås hjälp att få. Tänk också på att du behöver tid för att ta hand om hästen efter ridlektionen.

Det behövs ingen dyr utrustning för att börja rida. Ett par stadiga kängor eller stövlar med klack är bra och ett par bekväma byxor. Hjälm är obligatoriskt men finns vanligtvis att låna på ridskolan de första gångerna.

  • Kontakta distriktet om du vill hitta en ridskola att rida på i ditt närområde.
  • Ni kan även söka bland våra ridskolor.

Ta vara på tiden i stallet. Det ger dig och hästen en bra start tillsammans.

Innehåll

Aktuellt