Aktuellt

häst

För att alla ska trivas och känna sig trygga inom ridsporten, både hästar och människor, har ridsporten samlats kring några ledstjärnor.

häst

Bra rutiner baserade på hästens behov är grunden för att hästen ska bli trygg, säker och kunna prestera på rätt sätt. "Säker med häst" ska vara ett stöd för alla som hanterar eller kommer i kontakt med hästar och stallmiljöer.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare, ledare och förening. På Svenska Ridsportförbundets utbildningsportal så hittar du kunskap, material och utbildningar inom ridsporten

häst

Utveckla din förening genom Projektstödet

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Seminarium om hästars välfärd och människors trygghet
  27 maj 2024 21:09 Välkommen på frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd i samband med tävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) på Stockholms stadion 28 juni.
 • Stora renoveringsbehov av ridsportens anläggningar
  27 maj 2024 17:11 Renoveringsbehovet av ridanläggningar är en växande utmaning för både ridklubbar och kommuner, ett behov som ridsporten delar med stora delar av idrottsrörelsen. Samtidigt är det en utmaning att många kommuner inte ser ridhus och stall som de idrottsanläggningar de är. Något som gör att ridsporten går miste om viktiga resurser för renovering och upprustning.
 • Vi avråder från viktgränser – för hästens och människans bästa
  24 maj 2024 12:49 Den senaste månaden har viktgränser på ridskolor diskuterats i media. Svenska Ridsportförbundet rekommenderar inte att ridskolor har viktgränser för sina elever. Både för hästens och människans bästa. Behöver ni som förening stöd i detta, hör av er till våra föreningsrådgivare.
 • Nu släpps de första biljetterna till vinterns stora hästfest
  24 maj 2024 10:38 Med lite drygt sex månader kvar släpps de första biljetterna till årets Sweden International Horse Show på Sveriges Nationalarena. Från och med fredagen 24 maj finns möjlighet att köpa Guldweekend, för de som vill maximera upplevelsen, och Föreningsbiljetter, för klubbkompisar som vill gå på showen tillsammans. Övriga biljetter släpps till försäljning 25 juli.
 • Gediget jobb och klockrent kommunsamarbete gav Järfälla RF kvalitetskylt
  22 maj 2024 19:07 Nu kan Järfälla Ryttarförening utanför Stockholm spika upp den stolta skylten Kvalitetsmärkt ridskola på stallväggen. - Helt fantastiskt och en viktig milstolpe för oss. Det här har vi jobbat för länge säger Anna Tholander, stolt verksamhetschef.
 • Prenumerera på Svenska Ridsportförbundets nyhetsbrev
  22 maj 2024 14:08 Brevet riktas framför allt till dig som är aktiv i en förening, ideellt eller som anställd. Du kanske sitter i styrelsen, ungdomssektionen eller i tävlingskommittén, jobbar på ridskolan eller i stallet, eller är engagerad på annat sätt i din förening?

RF -SISU Gotland

 • Nu finns det projektstöd att söka för utbildningvecka
  15 maj 2024 15:13 Visby BBK genomförde sin första utbildningsvecka i början på maj och det blev en succé! Nu finns möjlighet att söka projektstöd för att föreningar ska kunna genomföra sin egen utbildningsvecka.
 • Idrottens dag i skolan
  8 maj 2024 08:40 Fredagen den 27 september är det dags för Idrottens dag!
 • Det här händer på Outdoorveckan
  26 apr 2024 12:10 Fira in våren med Outdoorveckan! Utomhusaktiviteter runt om på Gotland 27/4-5/5.
 • Det ska vara roligt att tävla
  12 apr 2024 09:20 Det är nog alla överens om. Kopplat till det kommer Riksidrottsförbundet under våren ha fokus på barn och ungdomars tävlande. – Tävlingsmomentet är en viktig del av idrotten för att ha roligt och utvecklas. Vi vill prata mer om både missförstånd och möjligheter när det kommer till barn och ungdomars tävlande, säger Malin Träff, talesperson inom barn- och ungdomsidrott på Riksidrottsförbundet.
 • Ny ordförande valdes på årsstämman
  5 apr 2024 08:53 På RF-SISU Gotlands årsstämma i mars valdes Jenny Wallin Sander till ny ordförande. Jenny har både en gedigen förenings- och idrottserfarenhet som kommer att vara en stor tillgång i arbetet för den gotländska idrotten.
 • Outdoorveckan
  6 mar 2024 10:11 27/4-5/5 firar vi våren genom att arrangera Outdoorveckan med utomhusaktiviteter runt om på Gotland.

Kalender-föreningar