Aktuellt

häst

Amanda är juniprofilen! Läs mer om hoppryttare med egen verksamhet i Nybro som tagit upp flertalet hästar till svår klass.  

häst

Allt om Grönt kort! En viktig utbildning inför tävling. Läs mer om Grönt kort och aktuella kurser i distriktet.

häst

Söker du jobb inom hästnäringen? Här finns lediga tjänster inom distriktet med platsannonser från våra föreningar.

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Kalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • Gnosjö vann hästtrean
  Gnosjöandans Ridklubb tog hand om segern när finalen av division 3 dressyr för häst avgjordes i Åseda den 16 juni.
 • Tävlingsansökningar för 2024
  Vi vill ha era ansökningar för 1*och 2* tävlingar 2025 senast 31 oktober 2024. Ansökan sker via TDB. Hantering av eventuella tävlingskrockar görs genom kontakt med berörda arrangörer.
 • Lenhovda i topp i ponnytrean
  Lenhovda Hästsportklubb tog hand om segern när finalen av division 3 dressyr för ponny avgjordes hos Ekenässjöns Hästsportklubb den 6 juni.
 • Mörbylånga vann hästtrean
  Mörbylångadalens Ridsällskap tog hand om segern i division 3 hoppning för häst som avgjordes med omgång 3 hos Oskarshamns Ridklubb den 6 juni.
 • Årets käpphästmästare korade
  Den 6 juni avgjordes årets distriktsmästerskapet i käpphästhoppning hos Vissmålens Ridklubb.
 • Rosettklasser
  Smålands Ridsportförbunds dressyrkommitté tipsar arrangörer om att genomföra rosettklasser i dressyr på sina ordinarie tävlingar.
 • Digital basutbildning
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till en utbildning som ger alla ledare en god grund, möjlighet till utveckling och en trygghet i sitt uppdrag inom ridsporten.

Nyheter - SvRF

 • Är du 13-26 och vill uppleva ridsport i världsklass?

  Välkommen till superlördagen för unga mellan 13-26 år under Global Champions Tour på Stockholms Stadion den 29 juni! Evenemanget kostar ingenting för dig som deltar.
 • Sommartider på kansliet

  Under vecka 26-32 har vår växel något begränsade öppettider. Ha en fin ridsportsommar!
 • Svenska topplag firar midsommar i Rotterdam

  Midsommarhelgen bjuder traditionsenligt på dubbla, femstjärniga nationstävlingar i hoppning och dressyr i Rotterdam, Nederländerna. Sverige skickar två starka lag.
 • NM-uttagningar i hoppning och distansritt

  Sommaren 2024 bjuder på mer än bara OS. Förutom flera VM och EM i ridsportens olika grenar arrangeras också Nordisk-Baltiska mästerskap. Nu är det klart vilka ryttare som representerar Sverige i hoppning och distansritt.
 • Ridsporten välkomnar ny hästutredning

  Idag meddelade regeringen att de tillsätter en utredning som bland annat ska se över möjligheterna att tillgängliggöra hästsport för fler barn och unga.

Nyheter - RF-SISU

 • Rekrytera fler till er idrottsförening

  Nu kan er förening söka projektstöd hos RF-SISU Småland för att utveckla er barn- och ungdomsverksamhet i de områden där det är få som deltar i föreningsidrott.
 • Tingsrydgymnasterna vet hur man involverar unga

  Hos Tingsrydgymnasterna är ungas delaktighet en viktig del av föreningens kultur. I över 15 år har ungdomsstyrelsen funnits och ett gott samarbete mellan ordinarie styrelse och ungdomsstyrelsen har banat vägen för framgångarna.
 • Unga ledare i Småland för en europeisk idrott utan missförhållanden

  Under ett drygt år har unga, småländska idrottsledare medverkat i ett EU-projekt för att förbättra idrotten och minimera problemen med exempelvis doping, dåligt ledarskap, matchfixing och diskriminering. Ambassadören Linnéa Agefjäll och projektledaren Henrik Svensson har varit med hela resan.
 • Socialminister Jakob Forssmed på besök i Jönköping

  Onsdagen den 5 juni besökte socialminister Jakob Forssmed (KD) RF-SISU Smålands kansli i Jönköping. Syftet med besöket var att prata om bland annat Fritidskortet och idrotten i Jönköpings län.
 • Fyra nya medarbetare på RF-SISU Småland

  Vi har några nya ansikten inom vår organisation som vi vill presentera. Vi välkomnar tre nya redovisningsekonomer inom Idrottservice Småland AB och en ny idrottskonsulent i Eksjö och Vetlanda kommun.