Aktuellt

häst

Elvira är februariprofilen! Läs mer om Alvestatjejen med stora framtidsdrömmar, som är nybliven SM-medaljör i hoppning.

häst

Allt om Grönt kort! En viktig utbildning inför tävling. Läs mer om Grönt kort och aktuella kurser i distriktet.

häst

Söker du jobb inom hästnäringen? Här finns lediga tjänster inom distriktet med platsannonser från våra föreningar.

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Kalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • Fredrik är årets eldsjäl
  Fredrik Ahlström har utsetts till Årets småländska eldsjäl. Han nominerades av sin förening Åkerbo Hästklubb och utsågs sedan av juryn till Årets småländska eldsjäl.
 • DUS-årsmöte 2024
  Distriktets ungdomssektion, DUS bjuder in till digitalt årsmöte öppet för ungdomssektioner och engagerade ungdomar i småländska ridklubbar.
 • Fair Play
  Smålands Ridsportförbund har tagit fram diplom för våra föreningar att dela ut i samband tävlingar och arrangemang. Fair Play-diplomen ska tilldelas den som genom sitt agerande är ett gott föredöme för svensk ridsport med hästen och människan i fokus.
 • Fälttävlansträff
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till en fälttävlansträff samt träning för småländska ryttare. 16-17 mars på Ridklubben Udden, tränare Linda Algotsson.
 • Digital basutbildning
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till en utbildning som ger alla ledare en god grund, möjlighet till utveckling och en trygghet i sitt uppdrag inom ridsporten.
 • Utbildning: Schysstare på nätet
  Smålands Ridsportförbund bjuder in till två föreläsningar om sociala medier och kulturen på nätet. Föreläsningarna riktar sig både till ledare och vuxna samt ungdomar.
 • Zonindelningar för vårens serier
  Nu är zonindelningar och arrangörer för vårens serier klara. Under våren går hopp- och dressyrserier i division 1 och division 3.

Nyheter - SvRF

 • Nytt projekt för kvarkabekämpning riktat mot ridskolor

  Svenska Ridsportförbundet inleder nu ett pilotprojekt riktat mot ridskolor i syfte att öka kunskapen om sjukdomen kvarka, bland annat genom att provta nyanlända ridskolehästar. Studien, som pågår under 2024, finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).
 • Munkontroller på tävling visar goda resultat

  Över 100 000 mun- och nosgrimmekontroller genomfördes på svenska tävlingar under 2023. Det visar ny statistik som Svenska Ridsportförbundet tagit fram som en del i en mångårig satsning för ökad hästvälfärd och god munhälsa hos svenska tävlingshästar.
 • Kom ihåg Munkollen!

  – Gör Munkollen till en rutin innan du rider för att tidigt upptäcka förändringar i hästens mun. Det säger Ylva Rubin, veterinär och hästodontolog, som i en ny film visar hur en munkoll hemma går till.
 • Hjälp till att hålla hästarna friska

  Just nu florerar smittsamma sjukdomar på flera håll i landet. Det är allas vårt ansvar att hålla våra hästar friska och det är viktigt att ha koll på vad som gäller, till exempel vid tävling. På Svenska Ridsportförbundets hemsida samlas såväl kunskap om sjukdomar som tips om smittskydd.
 • Ryttarmärken – kunskapsklassiker i ny tappning

  Ridsportens ryttarmärken har funnits i snart ett sekel. Svenska Ridsportförbundet vill nu locka fler märkestagare och inför 2024 en ny utbildningsplan med tydligare fokus på hästvälfärd, hästkunskap, värdegrund och trygghet.

Nyheter - RF-SISU

 • RF-SISU Smålands årsmöte 2024

  Den 13 april håller RF-SISU Småland årsmöte i Växjö på Elit Park Hotel.
 • 629 000 kronor till 34 idrottsföreningar i Jönköpings län

  Swedbank (genom Sparbanksstiftelsen Alfa) fördelar årligen, i samverkan med RF-SISU Småland, stöd till idrottsföreningar i Jönköpings län. För 2023 beviljas 34 idrottsföreningar totalt 629 000 kronor i stöd för idrottsligt utvecklingsarbete i breddverksamhet för barn och ungdomar.
 • Utbildningsfoldern för våren 2024 är här

  Nu har vi släppt vår utbildningsfolder för våren 2024 där du hittar datumsatta föreläsningar och andra utbildningserbjudanden.
 • Medvind för seglingssporten i södra Vättern

  Mitt i vintern lockades hundra medlemmar från tre seglingsklubbar i Jönköping för att lyssna på äventyraren Pia Lobry, som bland annat seglat solo över Atlanten. Men lika mycket för att träffas och diskutera årets verksamheter.
 • 80 deltagare på Föreningsforum Sävsjö – Ett styrkebesked

  80 deltagare från 30-talet föreningar på det första Föreningsforum Sävsjö. Imponerande! ”En värdefull kväll”, summerade Therese Petersson, kommunstyrelsens ordförande.