Annons
Annons

Ridskolecupen

På några platser i landet finns redan ridskolecuper i Working Equitation. Denna cup är tänkt att komplettera dessa och initiera till att fler ska få möjlighet att börja tävla i Working Equitation.

Working Equitation är en snabbt växande gren med många utövare från Lätt Klass till Svår Klass. Sverige har i år dessutom haft framstående resultat vid VM i Frankrike med bland annat Idamaria Johnsson och hästen Hoxi på en sjätteplats.

WE är väldigt användbart på ridskolorna då det går att applicera på alla nivåer, från nybörjare för att lära sig styra, till elever på högsta nivåerna för att finslipa sin inverkan. WE motiverar elever och hästar samt ger en fantastisk möjlighet att inkludera hästen i arbetet.

I tävlingsgrenen WE rider ekipagen tre moment, dressyr, teknik och speed. I ridskolecupen har vi bakat ihop de två första momenten Dressyr och Teknik till ett program som tar ungefär fem till sex minuter per ekipage. Programmet rids i skritt och trav och vänder sig främst till ryttare på lite lättare nivå. Som klubb går det naturligtvis att förenkla ytterligare för att anpassa det till sina elever.

Med hjälp av Ridskolecupen kan ridskolorna på ett enkelt sätt komma igång och använda WE i sin undervisning. Själva cupen går att lägga upp som en klubbtävling på ridskolan, en programridning under lektionstid eller kanske en utbytestävling mellan ridskolorna. Det får ridskolan själv bestämma.

WE-kommittén står till förfogande för eventuella frågor eller tips på hur ni kan genomföra Ridskolecup hos just er! Har ni frågor eller övrigt hör av er till grensamordnare sandra.lindlof@ridsport.se

 

Ridskolecup nivå 1

Ridskolecup nivå 2

Ridskolecup nivå 1 och nivå 2

Publicerad: